Onsdag Ons 16 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Måndag Mån 21 Mars Mar
Onsdag Ons 23 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 25 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Onsdag Ons 30 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr

FÖRSNACK | PETTERSSON!

11 februari 2021 10:25
Adam Pettersson, Brynäs IF
Herr

Ikväll möter vi Malmö hemma i Monitor ERP Arena.

En riktig sexpoängsmatch i botten av SHL-tabellen.

— Varje match är grymt viktig i det läget vi är, säger Adam Pettersson.


Över helgen tog vi fyra poäng under en bortaturné mot Malmö och HV71. Efter två träningsfria dagar är laget redo för spel igen.

— Mot HV71 tycker jag att vi startade matchen ganska bra, sen tog de över i andra med många långa anfall på oss. Starkt av oss att kriga till oss en poäng i den matchen när det blev som det blev, säger Pettersson och fortsätter:

— Mot Malmö blandade vi ett bra försvarsspel med ett bra anfallsspel och hade ett bra spel i stort sett 60 minuter. Nu möter vi Malmö igen och vi får ta med oss energin från den förra matchen mot dem och precis som då vara sjukt noggranna i vårt spel hela matchen.

Pettersson var vår enda målskytt i matchen mot HV71 där vi föll med 1-2 i förlängning.

— Berra (Simon Bertilsson) sköt från blå och det blev en retur som jag lyckades stöta in. Det var ett tag sen jag gjorde mål så det var riktigt skönt, även om det kanske inte var det snyggaste målet man gjort.

De två senaste matcherna har du bildat kedja med Daniel Mannberg och Emil Molin. Hur har det fungerat tycker du?

— Det har funkat bra och vi hittar varandra rätt bra. Vi har spelat stabilt bakåt och även skapat en del framåt. Molin är grymt skicklig och Mannberg har en otrolig speed och jag tycker att vi kompletterar varandra bra.

Hur är känslan i laget inför kvällens match?

— Vi har en bra känsla som vi ska försöka bygga vidare på. Vi har ett jäkla go i laget och försöker spela ut. Varje match är grymt viktig i det läget vi är och vi får verkligen ta en match i taget nu när det är så tätt i spelschemat försöker bygga lite självförtroende.

Hur känns det för egen del?

— Sen jag kom tillbaka från skadan, jag var ju borta i två månader, så har det känts bättre och bättre. Defensiven har funkat bra men offensiven kan nog gå ännu bättre även om jag gjorde mål senast. Det är bara att jobba på och göra rätt grejer så kommer det gå bra.