• Huvudsponsorer

Lördag Lör 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Onsdag Ons 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Söndag Sön 17 November Nov
Idag 21 November Nov
Fredag Fre 22 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Fredag Fre 29 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Onsdag Ons 4 December Dec
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Fredag Fre 20 December Dec
Lördag Lör 21 December Dec

Öste in 27 mål i hockeyallsvenskan — Zetterberg skriver på för två år med Brynäs IF

27 mars 2019 11:35
Herr

Lukas Zetterberg har öst in poäng i hockeyallsvenskan.

Nu är han klar för Brynäs IF.

— Jag ska göra allt jag kan för att bidra på den här nivån, säger 22-åringen.


Lukas Zetterberg sprutade in poäng för Västerås den gångna säsongen, och gjorde 43 (24+19) poäng på 52 grundseriematcher — med det trea i skytteligan och fyra i totala poängligan. Av de 24 målen kom elva i powerplay. Med det var han bäst i hela hockeyallsvenskan. Dessutom gjorde han sex (3+3) poäng på fyra matcher i slutspelsserien.

— Han har ett grymt bra skott. Framför allt i powerplay. Han träffar alltid mål och det är därför han gör så många mål, säger sportdirektör Andreas Dackell.

Nu tar högerskytten med sig sitt fruktade skott och flyttar till Gävle. Han har skrivit på ett tvåårskontrakt med Brynäs IF, som sträcker sig över säsongen 2020/21.

— Framför allt kommer han bidra med målskytte. Han har den spetskompetensen. Han står rätt i banan och har näsan för mål. Vi hoppas och tror att han kan utveckla det ännu mer här hos oss, säger ”Dacke”.

Zetterberg har spelat i Västerås större delen av karriären, men har också gjort sejourer i Skellefteås J20-lag, i Timrå och i Tingsryd. Han har också spelat juniorlandskamper.

— Jag ska ta den rollen som jag har haft i Västerås. Jag vill vara en målskytt och en offensiv spelare, men jag vill göra det bra i defensiven också. Jag fick mycket förtroende förra säsongen och då rullade poängen in. Sen fortsatte det, säger Zetterberg och fortsätter:

— Jag ser verkligen fram emot att komma igång. Det ska bli otroligt roligt. Att få sajna sitt första SHL-kontrakt är något man krigat för hela livet och jag ska göra allt jag kan för att bidra på den här nivån. Jag vill göra det så bra som möjligt och kommer göra allt i sommar för att vara redo när det drar igång i höst.

Det är dock främst utvecklingen den senaste säsongen som fick Andreas Dackell och Brynäs att få upp ögonen för 22-åringen.

— Vi har haft koll på honom hela säsongen och han har bara blivit bättre och bättre hela tiden. Han känns väldigt intressant. Han har stor potential, en bra ålder och kommer att ta fler kliv i sin karriär, säger Dackell.