Brynäs vände och vann - säkrade två poäng innan uppehållet
Publicerad: 2019-12-07
Brynäs vann hemma mot Växjö med 4-3 efter förlängningsspel.

I den första perioden så kom matchens första mål efter bara 1.49 minuter spelat. Det var när Greg Scott sköt in 1-0 till Brynäs i spel fem mot tre.

5.05 drabbades Brynäs av en utvisning - då kvitterade Växjö till 1-1.

Gästerna tog ledningen med 2-1 bara två minuter senare och Brynäs fick börja jaga.

Men minuten senare kom kvitteringsmålet via Jaedon Descheneau - och den första perioden slutade 2-2.

I den andra perioden hade Brynäs svårt att få utdelning på sina lägen.

Växjö tog istället ledningen med 3-2 efter 11.36 minuters speltid - och det blev även det stående resultatet inför periodpaus.

13.36 minuter av den tredje perioden så kom Brynäs efterlängtade kvittering - då via Emil Molin.

Den tredje perioden slutade 3-3 och förlängning väntade.

Väl där avgjorde Brynäs när Emil Forslund sköt in 4-3 - och Brynäs gick som segrare ur denna duell med två poäng.

Brynäs–Växjö 4-3 (2-2, 0-1, 1-0, 1-0)

Första perioden: 1-0 (1.49) Greg Scott (Emil Molin, Nicklas Danielsson) spel fem mot tre, 1-1 (5.29) Marcus Davidsson (Miika Koivisto, Casey Bailey) spel fem mot fyra, 1-2 (7.15) Erik Josefsson (Brendan Shinnimin, Daniel Rahimi) spel fyra mot fem, 2-2 (8.30) Jaedon Descheneau (Tomi Sallinen, Victor Söderström) spel fem mot fyra

Andra perioden: 2-3 (11.36) Linus Högberg (Roman Horak, Ilari Melart)

Tredje perioden: 3-3 (13.36) Emil Molin (Eric Norin, Tomi Sallinen)

Fjärde perioden: 4-3 (2.55) Emil Forslund (Daniel Mannberg)

Skott: 14-7, 7-5, 7-5, 2-1. Totalt: 30-18.

Publik: 6 051