• Huvudsponsorer

Många affärsmöjligheter när 36 företag hade speeddating i Gavlerinken: ”Överträffat förväntningarna”

31 januari 2019 15:00
En bra affär, Brynäs IF
Marknad

36 företag från runtom i regionen samlade i Gavlerinkens entréhall.

Det uppstod mängder av affärsmöjligheter när Brynäsnätverket En bra affär bjöd in till speeddating.

— Det blir en annan öppenhet med såna här möten mellan människor och det är då det uppstår affärer, säger Bo König från SEB, ett av företagen som var med på träffen för första gången.


Under torsdagen samlade Brynäsnätverket En bra affär närmare 40 företag från regionen. En form av speeddating stod på agendan där representanter för företagen fick träffa andra för att göra affärer, styra upp framtida träffar eller bara byta erfarenheter.

SEB var med för första gången och fick en lyckad debut i En bra affär.

— Det har varit en jätterolig och intressant dag. Ett bra sätt att komma ut ur sin bubbla och få ett ansikte på andra företagare, säger Amanda Schedin.

Schedin hinner inte mer innan det är dags att prata med nästa företag. Den gången är det en representant för GSC Data som står på tur. I stället fyller SEB-kollegan Bo König i:

— Det här har överträffat förväntningarna. Vi har fått ett otroligt bra bemötande och har fått många bra kontakter. Vi har fått flera möjligheter och öppnat upp många dörrar här, säger han och fortsätter:

— Alla såna här initiativ är viktiga för att få till ett företagsklimat och ett näringsliv. Vi är alla här för att göra affärer och skapa relationer men det sker också på ett lättsamt sätt. Det blir en annan öppenhet med såna här möten mellan människor och det är då det uppstår affärer.

Den här typen av träffar anordnas av nätverket i Gavlerinken tre gånger om året med affärsluncher där emellan — allt för att främja näringslivet i regionen.

Några montrar bort från SEB står Annika Mörck och Madeleine Scherling från bemanningsföretaget Clockwork. Företaget har varit med på tidigare träffar och är så även den här dagen. Än en gång verkar det bli framgångsrikt.

— Flera av min möten har varit jätteintressanta. Jag har pratat med företag som vi är riktigt nyfikna på och kommer träffa framöver, säger Mörck.

— Det är ett avväpnat sätt att träffa andra företag, vilket är jätteviktigt. Vi är alla här i samma syfte och det är ett bra sätt att hitta samarbeten, säger Scherling.

Nästa träff inom nätverket anordnas 15 februari då det är affärslunch. Nästa affärsdag är 14 mars.

Vill du också bli en del av En bra affär? Kontakta din säljare på Brynäs marknad eller maila [email protected] Vi ses!