Två nya poäng efter straffseger mot Leksand
Publicerad: 2019-12-04
Brynäs vände och vann borta mot Leksand med 6-5.

I den första perioden var det Leksand som förde spelet - och efter 5.52 gjorde de matchens första mål.

En utökning kom fyra minuter senare när de i spel fem mot fyra sköt in 2-0.

16.48 reducerade Brynäs till 1-2 i spel fyra mot fyra via Lara Stalder - som även blev det stående resultatet inför periodpaus.

I den andra perioden såg spelet betydligt jämnare ut.

Brynäs hade höjt sig en nivå och kvitteringen kändes inte långt borta med de lägen som skapades - och i slutminuten av perioden drabbades Leksand av en utvisning.

Brynäs sköt då in den efterlängtade kvitteringspucken till 2-2 - åter igen via Stalder. Hon var assisterad av Katerina Mrazova.

I den tredje och sista perioden tog Leksand ledningen med 3-2 efter bara minuten spelad.

4.11 spelat så utökade de till 4-2 och 18 sekunder senare stod det 5-2 på tavlan till hemmalaget.

Men Brynäs vek inte ned sig.

15.13 reducerade vi till 3-5 via Sarah Forster.

17.49 reducerade vi ytterligare till 4-5 via Maja Nylén-Persson. Hon var assisterad av Stalder och nyförvärvet Evelina Raselli.

Och med 31 sekunder kvar av den tredje perioden så kvitterade vi till 5-5 via Michela Cava.

Förlängningsspel väntade efter den galna upphämtningen - men blev mållöst.

Gävle/Dala-derbyt avgjordes på straffar och Brynäs vann över Leksand med 6-5.

Leksand-Brynäs 5-6 (2–1, 0-1, 3-3, 0-0, 0-1)

Första perioden: 1-0 (5.52) Elin Lundberg (Betty Jouanny, Maria Holm Peters), 2-0 (9.59) Hanna Sköld (Andrine Furulund, Wilma Johansson) spel fem mot fyra, 2-1 (16.48) Lara Stalder (Maja Nylén-Persson, Johanna Olofsson)

Andra perioden: 2-2 (19.55) Lara Stalder (Katerina Mrazova) spel fem mot fyra

Tredje perioden: 3-2 (1.12) Wilma Johansson (Hanna Sköld, Kajsa Armborg), 4-2 (4.11) Andrine Furulund (Annie Silén), 5-2 (4.35) Kajsa Armborg (Wilma Johansson, Tuva Kandell), 5-3 (15.13) Sarah Forster (Lara Stalder, Katerina Mrazova), 5-4 (17.49) Maja Nylén-Persson (Emma Murén, Evelina Raselli), 5-5 (19.29) Michela Cava (Lara Stalder, Maja Nylén-Persson)