"Det skulle vara fruktansvärt roligt"
Publicerad: 2015-03-05

I kvällens match mot Modo kliver hela fyra juniorer in i Brynäs truppen. Det är Jens Lööke, Linus Ölund, Johannes Nilsson och backen Adam Deutsch. Alla hemmahörande i Brynäs J20-lag. Vi har pratat med Adam Deutsch om tankarna inför kvällens match mot Modo.

Adam, du kliver in bland backarna i A-lagets match mot Modo. Hur känns det?
-Det känns väldigt roligt. Det är grymt inspirerande att få vara med A-laget så det känns bra att få chansen att vara med på matchen ikväll.

Du har funnits med i laguppställningen två gånger tidigare under säsongen, så det blir inte första gången du är med en match med A-laget.
-Nej, precis. Jag har varit med som extraback på några matcher och även om istiden varit snål har jag lärt mig otroligt mycket ändå.

De senaste veckorna har du varit med på isen nästan samtliga träningspass med A-laget. Är det en trygghet inför kvällens match?
-Ja, det är det absolut. Under träningarna har jag lärt mig mycket, både om deras spelidé men jag har även utvecklats mycket individuellt.

Vad skulle du säga är den största skillnaden mellan J20- och A-lagsspel?
-Det är nog lite mer fart och fläkt i A-laget. Spelet är rakare och det går lite snabbare i vissa moment.  

Vad betyder det för dig personligen att få kliva upp och vara med i A-laget?
-Det är väldigt roligt, något som man alltid drömt om. Sedan utvecklas jag enormt av det både människa och hockeyspelare.

Hur ser du på kvällens match mot Modo?
-Vi vill vinna matchen och göra det på ett så bra sätt vi bara kan. Även om matchen i sig är betydelselös för tabelläget så gäller det att spela så bra som möjligt så man får en bra känsla för framtiden och det som komma skall.

Du har inte gjort något mål i A-laget hittills, kan det bli ditt första ikväll?
-Ha ha, ja man vet aldrig. Det skulle vara fruktansvärt roligt i så fall.

Madeleine Östling