Underbar laginsats gav seger mot Luleå
Publicerad: 2018-03-12
Brynäs kopplade greppet via 3-2 seger. Nu har man chansen att avgöra i Gavlerinken på onsdag.

Det var ett disciplinerat Brynäs som klev ut på isen uppe i Luleå. Man stred fint och låste fast hemmalagets spel ute vid sargerna. Efter tio minuter hade Brynäs ett skottövertag med 3-1 trots att det hade sett ut som att Luleå haft något mer av spelet.

Just där när matchuret passerade tio minuter drog Lukas Kilström på från blålinjen och en studs på hemmaförsvaret gjorde att pucken hamnade framför Kevin Clark. Han hade mycket tomt nät att skicka in pucken i och gav Brynäs ledningen.

En kort stund senare hamnade Brynäs i boxplayspel och det gav Luleå en kvittering. Direkt på tekning gick pucken till Daniel Sondell som sköt från blå. Ett skott som tycktes gå in lite enkelt bakom David Rautio. Men det visade sig senare att Johan Harju hade varit på pucken och det försvårade givetvis för David.

Under de sista fem minuterna duggade utvisningarna tätt. Brynäs fick chansen i spel fem mot tre två gånger utan att kunna göra mål. Men det var egentligen bara målet som saknades för själva pp-spelet såg ganska bra ut. I slutminuten var det Luleå som spelade fem mot fyra. Men perioden slutade 1-1. Skotten vann Brynäs med 11-4. Till viss del berodde det på de numerära överlägen som laget hade haft. Men Brynäs svarade också för en bra period.

Luleå kom ut med mer tryck i mittenperioden och skapade press på ett annat sätt än under den första rundan. Men det var ändå Brynäs som gjorde mål och återtog ledningen. Jacob Blomqvist lade fram pucken från bakom Luleåmålet och Johan Alcén kunde göra mål.

{!A}

Johan Alcén fyllde trettio år under söndagen och firade lite extra med ett mål denna kväll.

Efter halva matchen var det ledning för Brynäs. Luleå gavs inte så många isytor att jobba på så långt. Men med fem minuter kvar kunde hemmalaget få ett långt anfall och med drygt två minuter kvar kom kvitteringen. Åter var det Johan Harju som blev målskytt.

Med lika på två startade den tredje perioden. Det var härligt att se att Brynäs inte tänkte ge bort någon match. Kämpaglöden var stor och man jobbade för varandra. Känslan var att den kommande perioden var lite extra viktig med tanke på hur det hade sett ut i de senaste matcherna.

-Vi ska vara lite rejälare i egen zon. De fick långa byten på oss. Jag tycker att vi gjorde en bra första period. Lite fördel Luleå i den andra. Vi ska köra korta byten i den tredje perioden, sade Tommy Sjödin till C-more efter period två.

Inledningsvis vaktade lagen på varandra. Man ville inte ge bort något alls och det kändes lite avvaktande. Efter åtta-nio minuter började Luleå ta över allt mer. Brynäs fick strida på i det defensiva arbetet och känslan var att hemmalaget kom allt närmare ett ledningsmål.

Brynäs skapade dock ett par chanser och det var inte alls ofarligt nere hos Luleå. I defensiven visade Simon Bertilsson upp ett stort arbete och hela laget tog för sig bra i närkamperna. Men med drygt tre minuter kvar drog Brynäs på sig en utvisning. Det kom att bli en svettig stund.

Men den redde Brynäs ut och när det började luta åt förlängningsspel klev Juuso Ikonen fram och blev matchhjälte. Hans mål kom med bara halvminuten kvar och det kändes verkligen skönt. Brynäs var av många uträknade inför denna match. Men nu var det slutspel och då kliver hela laget upp i prestation så mycket som behövs.

-Härligt med en seger. Men vi behöver en till, sade Ikonen efter matchen. Chansen till att ta en seger till kommer närmast på onsdag då lagen möts i Gavlerinken.

Här finns biljetter till den matchen:

Köp din biljett till åttondelsfinalen här>>>

Luleå HF-Brynäs IF 2-3 (1-1,1-1,0-1)

Skottstatistik 26-25 (4-11,16-6,6-8)

Utvisningar LHF 4x2 min BIF 3x2 min

Publik 4169

Brynäs mål: 0-1 Kevin Clark assist Ludvig Nilsson/Lukas Kilström (10.12) 1-2 Johan Alcén assist Jacob Blomqvist/Marcus Ersson (25.34) 2-3 Juuso Ikonen assist Jacob Blomqvist (59.32)