Välkommen till Brynäs IF, Savine Wielenga
Publicerad: 2022-06-30
SDHL
Den nederländska landslagslagkaptenen Savine Wielenga ansluter till Brynäs IF. Kontraktet är skrivet över säsongen 2022/23. – Jag ser med stolthet och glädje fram emot att bli en del av Brynäs, säger forwarden.

Savine Wielenga, 33, ansluter närmast från en säsong i HV71 dit hon anslöt efter två år i SDE:s organisation. Debuten i Riksserien (dåvarande SDHL) gjorde hon redan säsongen 2007/08 med Linköping.

– I Savine får vi in en rutinerad forward som går att använda lika bra på en kant som i centerposition. En duktig tekare som läser spelet bra. Hon har mycket rutin från landslagsspel och även ett par säsonger med spel i SDHL bakom sig, vilket är bra då hon är inkörd i ligan. En härlig karaktär och lagspelare som vi ser fram emot att få in i truppen, säger Brynäs IF:s sportchef Erika Grahm.

Totalt har Wielenga spelat 82 matcher i SDHL med 43 (21+22) gjorda poäng. Siffror som nu kommer öka när hon skrivit på ett kontrakt med Brynäs som gäller över kommande säsong.

– Efter att ha följt Brynäs från utsidan under par säsonger tycker jag att det klart och tydligt finns en uttalad plan både för att utveckla damhockeyn men också för att vinna SM-guld. När jag sedan pratade med Filip (Eriksson, huvudtränare) bekräftades det ytterligare, säger Wielenga och fortsätter:

– Jag ser med stolthet och glädje fram emot att bli en del av Brynäs IF, att få träffa spelartruppen och starta säsongen 2022/23. Brynäs är helt rätt ställe för mig att utvecklas som spelare.

Vid sidan av klubblagsspel har den rutinerade forwarden varit en frekvent landslagsspelare och lagkapten för Nederländerna som hon representerat vid 13 senior-VM.

– Jag är säker på att det är laget kan gå hela vägen och vinna SM-guld. Brynäs har under flera år gjort ett fantastiskt jobb med damhockeyn och nu är det dags att spela hem det första SM-guldet, säger Wielenga.

Brynäs IF