Tung förlust i Dalarna
Publicerad: 2021-10-14
Herr
Underläge efter dryga minuten - sedan kom vi aldrig tillbaka när vi förlorade med 6-1 mot Leksand.

Vi fick tuffast möjliga start i dagens match när Leksand efter bara minuten tog ledningen med 1-0. Leksand fortsatte efter målet att vara det spelförande laget och hade ett flertal målchanser men hemmalaget lyckades inte utöka sin ledning.

Med tiden tog vi oss in i matchen och fick ett par längre anfall. Med fem minuter kvar att spela skulle också kvitteringen komma när en videobedömning behövdes för att säkerställa att Linus Ölund kvitterat till 1-1.

Vi såg sedan ut att gå till periodpaus med likaläge men med minuten kvar att spela av perioden återtog Leksand sin ledning när Carter Camper sköt 2-1.

Under den första halvan av den andra perioden skulle vårt uddamålsunderläge förvärras och detta rejält när Leksand genom tre snabba mål gick upp i en 5-1 ledning. Under den andra halvan av perioden lyfte vi vårt spel men lyckades inte få in någon reducering och det var fortsatt underläge med 5-1 inför tredje.

I den tredje perioden kom vi inte närmare utan istället utökade Leksand till 6-1 vilket också blev slutresultatet.

Tack för allt stöd på läktaren, ni var värda ett bättre resultat.

Matchfakta

Leksands IF - Brynäs IF 6-1 (2-1, 3-0, 1-0)

Första perioden: 1-0 (01.11) Oskar Lang (Justin Kloos, Patrik Norén). 1-1 (15.49) Linus Ölund (Daniel Mannberg). 2-1 (18.40) Carter Camper (Max Veronneau, Alexander Lundqvist).

Andra perioden: 3-1 (22.14) Isak Rosen (Carter Ashton, Jonas Ahnelöv). 4-1 (27.29) Martin Karlsson (Jon Knuts, Kasimir Kaskisuo). 5-1 (31.23) Carter Ashton (Nils Åman).

Tredje perioden: 6-1 (51.01) Max Veronneau (Carter Camper, Benjamin Thomas).

Skott: 36-29