Victor Söderström vald i första rundan av NHL-draften — som nummer elva totalt
Publicerad: 2019-06-22
Herr
Han tog Brynäs, SHL och Hockeysverige med storm den gångna säsongen. Nu har Victor Söderström valts i den första rundan av NHL-draften — som den fjärde Brynässpelaren någonsin. Arizona Coyotes valde honom som den elfte spelaren totalt.

År 2006 valdes Nicklas Bäckström som nummer fyra totalt.

2013 togs Elias Lindholm som femma.

Förra året blev Adam Boqvist åttonde spelare.

Och nu Victor Söderström, som i nattens NHL-draft tingades som den elfte spelaren totalt, när han valdes av Arizona Coyotes.

Skutskärssonen tog klivet från moderklubben Skutskär till Brynäs verksamhet när han började gymnasiet och har sedan dess gått från klarhet till klarhet.

Den gångna säsongen fick han som 17-åring debutera i SHL. Och han gjorde det så pass bra att han totalt registrerades för 44 matcher och stod för sju (4+3) poäng. Han var dessutom den juniorspelare som loggade mest speltid i SHL med sina 17 minuter och sex sekunder. Med sina fyra mål var han den bästa bland juniorbackar och poängskörden placerade honom på andra plats.

För sina prestationer prisades han som Årets Tigerstipendiat och efter avslutad säsong var Söderström med och tog guld på U18-VM.

Och nu har Victor alltså valts i den första rundan av NHL-draften — som blott den fjärde brynäsaren i historien.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist