• Huvudsponsorer

Han är årets Tigerstipendiat — grattis Victor Söderström: "En ära"

7 mars 2019 19:00

Tre var nominerade — men bara en kunde vinna.

Victor Söderström är årets Tigerstipendiat.

— Att få vinna det här i Brynäs som man haft som favoritlag sen man började med hockey, det är stort., säger 18-åringen.


Elias Lindholm, Oskar Lindblom och Jens Lööke.

Det är några av spelarna som tidigare fått motta Tiger-stipendiet, som varje år delas ut till en Brynäsjunior som visat stort "Tigerhjärta".

I år heter vinnaren Victor Söderström. Den högerfattade backen som tagit hela Hockeysverige med storm.

— Det är en ära att få vinna ett så här stort pris. Man har jobbat hårt för att komma dit man kommit. Jag har haft många bra tränare och lagkamrater runt mig och utan dem hade jag inte vunnit det här, säger den nyss fyllda 18-åringen, och fortsätter:

— Att få vinna det i Brynäs som man haft som favoritlag sen man började med hockey, det är stort.

Söderström har under säsongen etablerat sig i herrlaget, där han främst spelat i andra backpar tillsammans med rutinerade Niclas Andersén.

— Han har betytt jäkligt mycket för mig. Jag kommer ihåg när jag kom upp att han tog hand om mig och lärde mig många nya saker. Jag fick mycket bra hjälp av honom även utanför isen, säger Söderström.

Se hela intervjun med Victor — där han bland annat berättar om hur han uppvaktas av NHL-klubbar och upplever pressen som kommer med det — i videospelaren ovan.

Utöver Söderström var även Victor Barrögård och Viktor Persson nominerade till stipendiet.

FAKTA — DET HÄR ÄR TIGERSTIPENDIET

Varje år delar Stiftelsen Lennart ”Tigern” Johanssons minnesfond ut ett stipendium till en ung, lovande ishockeyspelare som under året visat stort ”Tigerhjärta”. Övriga kriterier är att mottagaren under året ska ha höjt sig över sina lagkamrater i något avseende; visat sig vara en god kamrat, haft en positiv personlighetsutveckling som inneburit högre standard och prestationsförmåga, eller i något avseende övervunnit sig själv.

Stipendiet är 15 000 kronor och ska användas i utbildande syfte, till exempel kan det användas för en studieresa till NHL. Mottagaren ska vara 17 eller 18 år och kan endast tilldelas stipendiet en gång. De två spelare som nominerats till stipendiet, men inte blev årets mottagare får ett stipendium på 1000 kr som delas ut i samband med skolavslutningen. Totalt delar Lennart "Tigern" Johanssons minnesfond ut 17 000 kr per år.

Tidigare pristagare

2011/2012 Elias Lindholm

2012/2013 Mattias Nörstebö

2013/2014 Oskar Lindblom

2014/2015 Jens Lööke

2015/2016 Jesper Boqvist

2016/2017 Samuel Ersson

2017/2018 Marcus Westfält

Stöd Lennart "Tigern" Johanssons minne

Vill du vara med och stödja Lennart "Tigern" Johanssons minnesfond?

Vi tar tacksamt emot alla bidrag som ges.

Bankgiro 791-5432 (Danske Bank)