Alla till Monitor ERP Arena - vi behöver ditt stöd mot Växjö!
Publicerad: 2020-02-29
Brynäs kom tillbaka gång på gång och visade på stark moral när man tog ikapp 4-2 till 4-4. Sedan tog Emil Molin saken i egna händer och hängde dit avgörandet i övertiden. Två sköna poäng med till Gävle efter 6-5-segern mot HV71.

Alla till Monitor på tisdag!

Brutalt viktig overtime-seger borta mot HV71 med 6-5. Nu lever slutspelsdrömmen i högsta grad inför jättematchen hemma mot Växjö på tisdag.

Vi behöver dig på plats i Monitor ERP Arena då. Din närvaro är oerhört viktig. Ta med dig samtliga Brynäsvänner och hjälp oss att bära laget till tre poäng och ökad slutspelschans då!

Matchreferat HV71-BIF 5-6

Pigg start av HV71 som också satte en puck i nät men som domarna efter videogranskning valde att döma bort.

I stället var det Brynäs som gjorde matchens första mål då Emil Molin serverade Greg Scott med ett fint sidledspass som Scott avslutade direkt på. 0-1 med en minut kvar av den första perioden.

Den andra perioden blev målrik och när Greg Scott fick matchstraff efter drygt åtta minuters spel stod hemmalaget för en vändning under de fem minuterna i spel fem mot fyra.

Ledningen blev kortvarig då Oscar Birgersson, som satte av Greg Scotts matchstraff, kom ut från utvisningsbåset och fri med målvakten satte han sitt första mål i SHL bara 26 sekunder senare. 2-2 där.

HV71 skulle dock komma tillbaka starkt och göra två nya mål i powerplay i slutskedet av den andra perioden. Men målskyttet för perioden var inte över där.

Med sju sekunder kvar reducerade Nicklas Danielsson med ett mycket viktigt mål och 4-3 var ställningen inför den tredje perioden.

Brynäs kliver ut starkt i den tredje perioden och en kvittering skulle också komma, Jacob Blomqvist satte dit 4-4 efter 8.06.

Men ännu en gång skulle HV71 ta tillbaka ledningen. Endast 42 sekunder senare står det 5-4 och en ny jakt på kvittering inleds.

Den skulle också komma. Det dröjde bara 20 sekunder så skickade Marcus Björk in en puck som Jacob Blomqvist styr in. 5-5 håller sig perioden ut.

Förlängning och spel tre mot tre väntade. Som vanligt i den spelformen skapades några riktigt farliga lägen åt båda håll.

Joacim Eriksson i Brynäsmålet stod för ett par vassa ingripanden där han bland annat liggandes och utan klubba räddade pucken.

Efter 3.08 skulle avgörandet komma. Emil Molin tog fart från egen zon och åkte in över offensiv blå och avslutade snyggt vid första krysset. Förlängningsseger och två poäng med hem för Brynäs.

— Jag tycker att vi visar en bra moral och kommer tillbaka i matchen flera gånger. Vi är riktigt bra i tredje och förtjänar också att vinna, sa Emil Molin i C More efter matchen.

Härnäst väntar en viktig match i kampen om topp-10 när Växjö kommer till Monitor ERP Arena. Köp din biljett här.

HV71–Brynäs 5–6 (0–1, 4–2, 1–2, 0–1)

Första perioden: 0–1 (19.00) Greg Scott (Emil Molin, Anton Rödin), spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–1 (11.48) Simon Önerud (Johannes Kinnvall, Markus Lauridsen), spel fem mot fyra, 2-1 (13.03) Martin Thörnberg (Linus Fröberg, Daniel Norbe), spel fem mot fyra, 2–2 (13.29) Oscar Birgersson (Nicklas Danielsson), 3–2 (16.09) Linus Sandin (Simon Önerud, Johannes Kinnvall), spel fem mot fyra, 4–2 (19.05) Lias Andersson (Linus Sandin, Johannes Kinnvall), spel fem mot fyra, 4–3 (19.53) Nicklas Danielsson (Victor Söderström, Jacob Blomqvist).

Tredje perioden: 4–4 (8.06) Jacob Blomqvist (Jonathan Sigalet, Victor Söderström), 5–4 (8.48) Christoffer Törngren (Markus Lauridsen), 5–5 (9.08) Jacob Blomqvist (Marcus Björk, Anton Rödin).

Förlängning: 5–6 (3.08) Emil Molin (Jaedon Descheneau).

Utv, HV71: 7x2 min, Brynäs IF: 8x2 min, 1x5 min, 1x20 min.

Skott: 29–25 (4–5, 13–6, 8–11, 2–4).

Domare: Sören Persson, Christoffer Holm.

Publik: 7 000 (Kinnarps Arena)