John Persson spelklar mot Örebro ikväll — så ska han användas: ”Kommer ge en injektion”
Publicerad: 2020-01-30
Herr
Förlusten mot Malmö har analyserats och lagts bakom oss. Ikväll möter vi Örebro – med nyförvärvet John Persson i laget. — Emil och Tomi kan nog sätta honom i bra lägen, säger Mikael Holmqvist.

I tisdags rann siffrorna iväg i den tredje perioden.

Tack vare några powerplay dominerade Malmö den första perioden och fick med sig 0-1.

I den andra tog Brynäs över matchen och vann skottstatistiken i perioden med 15-6. Dock utan att lyckas göra mål.

I den tredje så var det mållöst i tio minuter innan Malmö utökade sin ledning. Och under matchens sista fem minuter rann det iväg ordentligt innan slutresultatet skrevs till 0-5 (ett mål i tom kasse).

— Vi hade en rejäl genomgång av den matchen igår (onsdag) och nu har vi parkerat den. Vi gjorde många bra saker men vi måste göra det över hela matchen. De hade första perioden, vi andra och i tredje var det tillräckligt jämnt för att vi skulle kunna ha vunnit, säger Mikael Holmqvist och fortsätter:

— Vi ville vinna och var tvungna att gå för det, så det var självklart att ta ut målvakten. Då gjorde de mål och sen kom femman också. Det rann iväg. Där måste vi visa stolthet för klubbmärket och jobba för Erssons (Samuel) skull. Han gjorde en bra match fast vi förlorade stort.

Ikväll fortsätter bortaturnén till Närke och match mot Örebro, med nedsläpp 19.00. Ett Örebro som förlorade sin senaste match (mot Djurgården, 1-4) men som alltjämt ligger tvåa i SHL.

— Det gäller att vi håller oss till vår gameplan och att vi gör allt rejält. Vi måste gå ut och köra och förstå att det inte räcker att göra något okej, som vi ofta har gjort. Vi måste prestera på max i varje match.

Mot Örebro kommer vårt senaste nyförvärv, John Persson, att göra debut i Den rena dräkten. Han kliver in i kedjan tillsammans med Emil Molin och Tomi Sallinen. Daniel Mannberg, som tidigare har spelat med Molin och Sallinen kommer i stället att spela med Joachim Rohdin och Johan Alcén i fjärdeformationen, då Jacob Blomqvist saknas med sjukdom.

— Det känns jättebra att få in John och det blir alltid en injektion av energi med en ny spelare i laget. Han är en powerforward som vi vill ska kliva in på mål och vara stark där, och så klart förhoppningsvis göra några mål, säger ”Honken”:

— Vi sätter honom med två spelskickliga spelare. De får in en som kan bana väg och på rakt på mål och både Tomi och Emil kan nog sätta honom i bra lägen. John kommer gå in med en jäkla energi idag.

Så formerar ”Honken” och Ove Molin laget mot Örebro:

Målvakter:

Joacim Eriksson/Samuel Ersson

Backar:

Jonathan Sigalet – Victor Söderström

Niclas Andersén – Eric Norin

Marcus Ersson – Josef Ingman

Alexander Lindelöf

Kedjeformationer:

Anton Rödin – Greg Scott – Nicklas Danielsson

Emil Molin – Tomi Sallinen – John Persson

Adam Brodecki – Linus Ölund – Jaedon Descheneau

Joachim Rohdin – Johan Alcén – Daniel Mannberg

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist
Huvudpartners
Officiella Partners