Tre raka hemmasegrar — Greg Scott: "Supportrarna ger oss mycket energi"
Publicerad: 2019-12-04
Herr
Vi tog ett snack med Greg Scott efter tisdagens träning. Om förlusten mot HV71, veckans matcher och om hemmasviten på tre raka segrar. — Supportrarna ger oss mycket energi. Det är alltid härligt att komma hem och spela inför dem, säger 31-åringen.

Mot fjärde raka hemmasegern – när vi dedikerar kvällen till vårt partnerskap med UNICEF

På lördag den 7/12 är du varmt välkommen till en kväll där mer står på spel än "bara hockey". Vi har en fin svit bakom oss på hemmaplan med segrar i sex av de sju senaste matcherna i Monitor ERP Arena – inklusive tre raka i de tre senaste.

Nu jagar vi den fjärde i rad – men vi belyser också någonting ännu större.

Det vill säga UNICEF:s arbete för barns rättigheter över hela världen.

Som världens enda hockeyklubb, i idrottsligt sällskap av fotbollsgiganterna FC Barcelona och Manchester United, arbetar vi tillsammans med UNICEF för att göra allt vi kan för framtida generationer.

Under kvällen kommer vi att belysa detta med en mängd aktiviteter. Här kan du läsa mer om dessa.

Julklappsinsamling med Klappakuten

Det finns barn som riskerar att bli utan julklappar, eftersom många föräldrar inte har möjlighet att kunna köpa själva. Brynäs IF genom sociala hållbarhetsprogrammet En bra start i samarbete med Klappakuten vill se till att fler familjer kan få en varmare och gladare jul – och därför uppmanar vi dig att bli en av dem som skänker klappar i år.

Dina klappar ska tas med oinslagna, detta då Klappakuten slår i paketen själva.

Tiger Toss

Game for UNICEF handlar om barnen. Det gör världskända konceptet ”Teddy Bear Toss” också – och på lördag ser vi Brynäsare till att skänka gosedjur till välgörenhet genom att kasta in dem på isen.

Självklart ska vi göra det på vårt sätt, och med vår historia följer tigrarna och därav namnet ”Tiger Toss”.

Tiger Toss fungerar enligt följande: När Brynäs IF gör första målet i matchen ska du som har ett gosedjur kasta in det på isen. Skulle det vara så att vi drabbas av extrem otur och inte har gjort mål innan powerbreaket i tredje perioden så kastar vi in gosedjuren då i stället.

Till matchen har Brynäs IF genom En bra start tillsammans med Prevas, Promotec, Svenska Bil & Däck och Swecon Freight tagit fram 1 000 Brynästigrar som vi kommer att dela ut helt gratis i entréhallen.

När/om dessa tar slut så säljer Intersport tigrar för 99 kronor styck i arenashopen.

Utöver det är du varmt välkommen att ta med använda gosedjur hemifrån och kasta in på isen. Alla gosedjur kommer att skänkas till Klappakuten och sedan bli ytterligare julklappar tillsammans med de övriga klappar vi samlar in under kvällen.

Krångligt att hålla isär alla olika saker? Vi sammanfattar:

Under kvällen samlar vi in "vanliga" julklappar med Klappakuten i entréhallen.

Vi kör också Tiger Toss där de insamlade gosedjuren blir julklappar som Klappakuten distribuerar.

Vill du eller ditt företag köpa fler nalla och bjuda på till publiken? Vänligen maila [email protected] så hjälper vi dig med ditt önskemål.

Kan vi slå Christian Djoos världsrekord?

För bara några dagar sedan slog AHL-klubben Hershey Bears världsrekord för Teddy Bear Toss – när klubben supportrar kastade in magnifika 45 000 (!) gosedjur på isen. Målet som betydde startskottet för rekordet prickades självklart in av en Brynäsare – i form av Christian Djoos. Vi kan väl se till att hålla trenden levande även nästa gång en Brynäsare nätar i välgörenhetsandan? :)

Se mer av rekordet – och inspiration inför lördag - här.

Bli världsförälder med UNICEF

Ett världsförälderskap räddar liv. Det må låta storslaget, men så är det. Som världsförälder hjälper du inte bara ett eller några barn, i en by eller i ett land. Du är med och kämpar för utsatta barn över hela världen.

Från att arenan öppnar till att den stänger kommer UNICEF ha personal på plats som hjälper dig att bli världsförälder. Kom igen nu, så visar vi vilka medmänniskor vi Brynäsare är – genom att hjälpa de som inte har det så enkelt.

Tidigare under dagen kommer UNICEF också finnas på plats i Gävle.

Här ser du en film där våra spelare berättar om vikten med världsförälderskap.

Skänk till UNICEF i arenakassorna

Under kvällens match kommer vi ta fram en extramöjlighet till dig som konsumerar i våra serveringsytor (exempelvis kiosker, restaurang och så vidare). Du kommer där ha möjlighet att skänka 10, 100 eller 500 kronor som går direkt till UNICEF. Vår kassapersonal kommer fråga om du vill skänka.

Brynäs U10 med på introt

På lördag sätter vi barnen i centrum. Bokstavligt talat. När spelarna kommer ut till introt före nedsläpp så kommer de ha sällskap av ett gäng mindre Brynäsare, nämligen ”Mini-Tigrar” ur vårt U10-lag.

Håll utkik efter spelarna i extra small-storlek när de kommer ut till match tillsammans med idolerna i herrlaget.

Självklart tänker vi på barnens säkerhet och har tagit bord pyrotekniken med eld.

Kids day med Brynäs IF:s organisation – barnen får en upplevelse för livet

Tänk att få vara tränare, speaker eller konferencier i Brynäs IF för en dag. Just det får några av barnen som möter En bra start i sin vardag uppleva på lördag!

Under kvällen följer vi upp fjolårets succé med Kids day, där bland annat elvaårige Oskar berättade för Magnus Sundquist att Brynäs borde värva Connor McDavid, och gjort high five med spelarna inne i omklädningsrummmet precis före nedsläpp.

Så här såg det ut förra året.

Knattematch i första pausen

I den första periodpausen kommer ytterligare ett gäng av små Brynäsare inträda isen. Den här gången genom en knattematch. Vi önskar samtliga spelare ett stort lycka till!

Luciatåg i andra periodpausen

Den varma inramningen under kvällen fortsätter – självklart i barnens tecken. I den andra periodpausen uppträder kids från SK Gavleskäret och bjuder oss i publiken på ett härligt luciatåg.

Vi bjuder på glögg i entréhallen

På lördag närmar vi oss andra advent. Självklart firar vi julkänslan genom att bjuda på glögg i entréhallen.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist