Pernilla Dalborg ny tf. klubbdirektör i Brynäs IF
Publicerad: 2021-06-24
Brynäs
2018 blev Pernilla Dalborg verksamhetschef för En bra start. Under onsdagen tillträdde hon som tillförordnad klubbdirektör för Brynäs IF. – Mitt fokus kommer att vara att skapa lugn och ro för de som jobbar här, säger hon.

Vid tisdagens årsmöte valdes en ny styrelse för Brynäs IF, ledd av ordförande Magnus Kangas.

Vid samma möte lämnade Gunnar Ekman och Jennie Brobeck sina poster som tillförordnade klubbdirektörer.

Nu har den vakansen fyllts.

Pernilla Dalborg, med en lång karriär inom skolväsendet där hon fram till 2018 var områdesrektor i Gävle kommun, tillträdde under onsdagen posten som tf. klubbdirektör.

– Jag fick frågan om jag kunde axla den här rollen tills vidare och det är ett stort ansvar. Mitt fokus just nu är i första hand personalen, att få dem att känna lugn och ro men också glädje, gemenskap och att ”nu kommer vi lyfta”. För den potentialen finns verkligen här. Det här blir en nystart, som nog väldigt många brynäsare har sett fram emot, säger Dalborg.

Sedan 2018 har hon varit verksamhetschef för En bra start.

– Det finns mycket kompetens hos alla dem som jobbar här. Vi i den nya styrelsen har identifierat det och valt en intern lösning. En lösning som känner organisationen och som gör att vi inte ska behöva börja om från början, säger Magnus Kangas.

Den tillförordnade rollen är på obestämd tid, till dess att en ny klubbdirektör är på plats.

– Det gäller att vi hittar rätt i den här oerhört viktiga rekryteringen. Vi ska titta på de förslag som lagts fram av Jennie och Gunnar men har så klart även en hel del egna tankar om den här rollen, säger Kangas.

Vad händer med den organisationsförändring som inleddes av River Jump?

– Styrelsen kommer att titta på den och se om den går i samma riktning som vi själva har tänkt. Vissa saker kan säkerligen överensstämma med den plan som vi har och vissa saker kommer att revideras.

Under måndagen kom uppgifter i media om brister i arbetsmiljön i Brynäs IF.

– Det har varit en mycket turbulent tid för många av oss som jobbat här och jag tar den här granskningen på stort allvar. Jag var ju dessutom själv med och deltog i undersökningen, säger Dalborg och fortsätter:

– Det här är något som vi tillsammans med Unionen kommer att ta tag i omgående. Utifrån det som visats i undersökningen gör vi en åtgärdsplan och därefter en ny undersökning för att se om det blivit någon utveckling. Vi välkomnar den här typen av granskningar och delaktighet är A och O för de som jobbar här. Arbetsmiljön har inte varit bra och det måste vi åtgärda.

Vid årsmötet redovisades ett minusresultat på 23 miljoner, vad säger du om det?

– Ekonomin är hårt ansatt och vi kommer behöva fortsätta fatta tuffa beslut och titta på kostnadsbesparingar, stort som smått, för att bli en effektivare organisation. För att kunna återbygga Brynäs IF till en stor, stark förening måste vi börja där vi är här och nu.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist