• Huvudsponsorer

Lara Stalder historisk mottagare av Guldhjälmen — framröstad till ligans mest värdefulla spelare

5 mars 2020 14:30
Dam

Lara Stalder har en historisk säsong bakom sig med flera klubbrekord.

Och nu är hon inte bara historisk i Brynäs utan även i svensk hockey.

Hon har tilldelats guldhjälmen som ligans mest värdefulla spelare - framröstad av spelarna själva. Det är första gången utmärkelsen delas ut till en damspelare.


Lara Stalder kom till Brynäs inför årets säsong.

Omgående blev det succé. Hon spelade Svarta mot vita som en av de fyra första damspelarna någonsin och i sin tävlingsdebut i Den rena dräkten gjorde hon hattrick.

Hennes 42 mål och 71 poäng är klubbrekord för både mål och poäng över en säsong. Över 36 grundseriematcher hade hon 1,97 i poängsnitt och i slutspelet gjorde hon åtta (4+4) poäng på fem matcher.

Nu är hon inte bara historisk i Brynäs utan även i svensk hockey.

Som den första spelaren någonsin har hon tilldelats Guldhjälmen, som SDHL:s mest värdefulla spelare. Framröstad av spelarna själva.

– Häftigt! Det är en stor ära att få det här priset och jag känner mig verkligen hedrad och stolt. Jag har haft en bra säsong och som lag har vi presterat bra, säger Stalder om utmärkelsen.

Stalder var en av damansvarig Erika Grahms stora prestigevärvningar inför säsongen. Självklart är hon nöjd med den utdelning hon har fått från sitt stjärnförvärv.

– Lara är en målskytt och vinnarskalle ut i fingerspetsarna. Otroligt spelsmart och hon har en kärlek till sporten som få andra, säger Grahm.

Stalder kommer att uppmärksammas för sina prestationer i samband med lördagens SHL-match mellan Brynäs och Leksand. Då kommer hon även att få motta Guldhjälmen.

Guldhjälmen har delats ut till den mest värdefulla spelaren i SHL (tidigare Elitserien) sedan säsongen 1984/85. Säsongen 2019/29 är första gången den även delas ut till en damspelare.