• Huvudsponsorer

Joacim Eriksson skadad - så agerar Brynäs IF nu

11 juni 2018 17:40
Herr

Brynäs målvakt Joacim Eriksson är skadad. Brynäs IF kommer nu rekrytera en ny målvakt för att ersätta Joacim Eriksson.


Brynäs målvakt Joacim Eriksson är skadad. Skadan uppdagades under inledningen av försäsongen när fysträningen tog fart på allvar. Det rör sig om en knäskada och Joacim Eriksson har nu fått behandling som följs av en period med rehabträning ett antal månader och missar därför inledningen av säsongen.

-För mig blev det en käftsmäll, jag kommer hem till moderklubben med höga ambitioner och är otroligt motiverad över att representera klubben. Nu hoppar jag på kryckor och är ivrig att komma igång med rehabträningen för att vara tillbaka på isen så snart som möjligt säger Joacim Eriksson.

Joacim har träffat specialister i Stockholm och efter undersökningen har ett enklare ingrepp genomförts.

-När skadan uppdagades och när vi förstod hur allvarlig situationen var så skickade vi Jocke på vidare undersökning. Efter konsultation med läkare kände vi ganska snabbt att bäst var att åtgärda skadan direkt. Vi satsar långsiktigt på Jocke, vi har kontrakt för 2 säsonger och därför var det lika bra att behandla skadan direkt. Det bästa långsiktigt är att åtgärda skadan nu och sätta igång med sin rehab nu istället för att riskera att skadan hade förvärrats under säsongen, säger Brynäs IF:s sportchef Stefan Bengtzén.,

Brynäs IF kommer nu rekrytera en ny målvakt för att ersätta Joacim Eriksson.

-Vi kommer se över alla möjliga alternativ för att ersätta Jocke. Tillsammans med ledningen kommer vi överväga om det bästa är att lyfta upp en junior, värva en målvakt på korttidskontrakt eller en mer permanent rekrytering. Oavsett vilket alternativ, så har vi utrymme i spelarbudgeten för att lösa situationen, säger Stefan Bengtzén, sportchef Brynäs IF.