Ellen Jonsson: "Vi måste gå in och göra skitjobbet"
Publicerad: 2022-04-04
SDHL
Två finalmatcher i Monitor ERP Arena under helgen, en vinst och en förlust, två publikrekord. Brynäs lämnar helgens finalspel med underläge 2-1 i SM-finalens matchserie i bäst av fem. Inför tisdagens finalmatch fyra i Luleå, där Luleå/MSSK har matchboll, är det en bestämd Ellen Jonsson som tar ton på vilken förändring som krävs för att kvittera SM-finalen. -Det gäller att vi gör något av puckinnehavet som vi har. Vi måste göra skitjobbet framför mål, säger Ellen Jonsson

Vi kommer från två finalmatcher på hemmais i helgen, där det blev en vinst och en förlust samt två publikrekord. Dina tankar om matcherna?

-Båda matcherna är rätt så lika spelmässigt. Vi har stort puckinnehav och driver spelet. Luleå/MSSK försvarar sig bra. Samtidigt tycker jag att vi inte gör jobbet framför deras mål i gårdagens match. Det gäller att skymma Grahn bättre och göra det betydligt svårare för henne att se puckarna. Skillnaden från matchen i fredags och igår är just det, att vi kom in bättre på mål ena matchen och då kommer också målen.

-Den uppslutning som varit på läktaren… jag finner inga ord! Man blev helt mållös av den vägg med brynäsare som möte oss när vi klev på isen. Mäktigt! Ett minne som jag kommer bära med mig resten av livet.

Precis som du nämner var vi det spelförande laget med stort puckinnehav och tidsvis långa anfall. Vad behöver ändras till nästkommande match för att bli mer effektiva och dra nytta av spelövertaget?

-Vi måste in mer framför deras mål, våga ta kampen och göra skitjobbet. Göra det svårare för Luleå/MSSK:s backar att boxa ut oss och täcka skott. Vara mer hungriga när lägen dyker upp.

-Special teams, framför allt power-play, är även det något som måste bli bättre. Det kan avgöra matcher och får vi lägen som i matchen igår (5 mot 3 spel i två minuter) så måste vi näta.

Vid seger imorgon vänder matchserien hem till Gävle för en femte och helt avgörande match på torsdag. Hur är känslan i laget?

-Blickarna som mötte mig från lagkamraterna imorse… revansch! Målet hela säsongen har varit att vinna guld och det finns ingen anledning att ändra på det. Vi ger aldrig upp och känslan inför matchen imorgon är riktigt bra!

-Drömmen är såklart att få komma hem och spela en femte och avgörande finalmatch i en fullsatt Monitor ERP Arena.

Brynäs IF