Descheneau tvåmålsskytt när Modo besegrades med 6-3 i Järvsö
Publicerad: 2019-08-20
5-2 mot Leksand senast och i dag blev det ny seger. Vi besegrade Modo med 6-3 i Järvsö.

Brynäs började något travande och Modo tog ledningen efter dryga tio minuter spelade.

Men det bestämde sig Daniel Mannberg och Joachim Rohdin att ändra på. Mannberg spelade fram Rohdin som kom fri från rödlinjen. Tog också vara på läget när han pricksköt in pucken i målvaktens vänstra kryss.

När Samuel Asklöf gjorde 2-1 i slutet av den första perioden var uppförsbacken. Och när det väl var nedförsbacke gick det inte att stoppa snöbollen som börjat rulla.

I början av den andra perioden utökade Greg Scott till 3-1 och och bara tre minuter senare gjorde även Jacob Blomqvist mål.

Resultatet 4-1 stod sig till sista pausvilan.

I den sista perioden reducerade Modo men efter att Jaedon Descheneau gjorts ner vid ett friläge fick han en straff som han också förvaltade. Nöjde sig inte heller där, för han gjorde även 6-2 några minuter senare.

Och att Modo reducerade till slutresultatet 6-3 spelade ingen roll. Segern var vår andra på två matcher den här försäsongen.

Nu väntar närmast finska Ässet i en träningsmatch i Gavlerinken. Säsongens första hemmamatch. Den spelas på torsdag.

Brynäs-Modo 6-3 (2-1, 2-0, 2-2)

Första perioden: 0–1 (11.57) Fredrik Olofsson (Kim Rosdahl, Tom Hedberg), 1–1 (14.50) Joachim Rohdin (Daniel Mannberg), 2–1 (17.54) Samuel Asklöf (Johan Alcén, Jonathan Sigalet).

Andra perioden: 3–1 (4.02) Greg Scott (Jonathan Sigalet, Joachim Rohdin), 4-1 (7.14) Jacob Blomqvist (Jonathan Sigalet, Joachim Rohdin).

Tredje perioden: 4–2 (2.59) Henrik Björklund, 5–2 (12.03) Jaedon Descheneau (straff), 6–2 (15.27) Jaedon Descheneau (Tomi Sallinen, Anton Rödin), 6–3 (15.43) Henrik Björklund (Victor Berglund, Magnus Häggström).

Utvisningsminuter, Brynäs: 9x2. Modo: 6x2 min

Skott: 43–35 (11–12, 14–16, 18–7)

Publik: 843 (Järvsö Arena).