Söderström spelar i kväll - så vill Sundquist se Brynäs
Publicerad: 2019-08-22
Herr
Två raka försäsongssegrar med totalt elva producerade mål. Brynäs kommer till nedsläpp mot Ässät med harmoni - och Victor Söderström i uppställningen. — Jag vill vinna i kväll som alla andra matcher, säger huvudtränaren Magnus Sundquist.

OBS! Så TV-sänds matchen

Matchen i kväll sänds av Gefle dagblad/Arbetarbladet. Du ser matchen på någon av respektive sajter - eller på hockeypuls.se.

Länk till sändningen.

Inför match

Brynäs har öppnat försäsongen med segrar 5-2 mot Leksand respektive 6-3 mot Modo.

I kväll spelar Magnus Sundquist lag tredje försäsongsfajten. Den här gången mot finska SM-liigaklubben Ässät hemma i Gavlerinken.

19.00 gör Samuel Ersson comeback i hemmaborgen.

— Vi fortsätter med Ersson i mål. Vi vill att han ska få chansen att spela här på hemmaplan i Gavlerinken.

Victor Söderström gör sin försäsongspremiär.

Backen signade för Arizona Coyotes i somras och reser inom kort över för en inledande backcamp innan efterföljande huvudcamp.

Han har tränat med oss under augusti - och spelar därför i kväll.

— Kul. Vi har sagt att han ska få göra en match här innan han åker över till Nordamerika. Han och Andersén går tillsammans, säger Sundquist.

Till kvällens match har huvudtränaren kunnat disponera totalt nio backar och 13 forwards.

Därför vilar både Eric Norin och Lukas Kilström.

Med åtta kontrakterade backar plus Söderström och 14 forwards på kontrakt har du tvingats ha några utanför laget varje kväll hittills. Kan du berätta för alla supportrar hur du har resonerat och fortsätter resonera kring laguttagningarna på försäsongen?

— Vi gjorde klart det tidigt, vi sätter inte över spelare för att vi anser dom vara utanför laget. Utan det handlar om att vi vill se till att de nya spelarna ska få istid till att komma in i vårt system. Det är förstås en del nytt mot vad de är vana vid. Så vi försöker göra så att de som vilar är spelare som redan kan vårt system.

Därför startar exempelvis Joachim Rohdin som trettonde forward, trots 1+1 senast.

— Han gör en jättebra match senast och baserat på det ska han spela. Men han kommer ha istid och det handlar om att vi vill se andra spelare också.

Vad vill du få ut av kvällens match?

— Om vi tar det från början den här försäsongen: Oavsett vilka vi möter en öppningsmatch så kommer det alltid finnas mer att önska i en sådan match. Så den drar jag inga växlar av utöver att vi alltid vill vinna - och att vi gjorde en del fina mål.

— Modomatchen var också speciell på sitt sätt. Vi mötte ett allsvenskt lag med allt att vinna. Utifrån det tycker jag att vi gick ut till matchen med lite dålig ödmjukhet. Det fick spelarna veta på ett tydligt sätt i första periodpausen och tog till sig det väldigt bra. Därifrån tyckte jag att vi gjorde många saker bra.

— Nu tycker jag att vi möter ett lag på samma nivå som oss. De har varit på is i tre veckor, det är ett finskt ligalag. Jag förväntar mig att det blir mer av en riktig match i kväll. Det finns inga ursäkter till att inte vara riktigt fokuserade. Jag vill se oss intensiva, och att vi spelar utifrån det vi pratar om.

Två segrar och elva producerade mål i försäsongsöppningen, sådant uppskattas alltid av oss på läktaren. Hur mycket vikt lägger du vid det?

— Jag tänker absolut inte sitta och säga att det bara är träningsmatcher. Jag vinner gärna varenda träningsmatch. Vi har visat många bra tendenser samtidigt som vi också sätt i första perioden mot Modo hur vi inte ska agera. Vi har vunnit två matcher och gjort flera fina mål - det tar jag definitivt med mig. Jag vinner gärna i kväll, på lördag och framåt. Vi ska skaffa oss bra vanor och etablera en bra kravbild.

Försäsongen hittills

Brynäs IF-Leksand 5-2

Brynäs IF-Modo 6-3

Så spelar vi i kväll

Målvakter: Samuel Ersson (Joacim Eriksson)

Förstafemman: Jonathan Sigalet, Josef Ingman – Anton Rödin, Greg Scott, Jaedon Descheneau.

Andrafemman: Victor Söderström, Niclas Andersén – Nicklas Danielsson, Linus Ölund, Daniel Mannberg.

Tredjefemman: Alexander Lindelöf, Marcus Ersson – Samuel Asklöf, Tomi Sallinen, Emil Forslund.

Fjärdekedjan: Johan Alcén, Jacob Blomqvist, Samuel Solem.

Extraforward: Joachim Rohdin.

Extraback: Niclas Lundgren.

Vilar: Eric Norin, Lukas Kilström.

Lättare skada: Lukas Zetterberg.

Kommunikationschef Kevin Johansson