Nicklas Danielsson om sina nya kedjekamrater och veckans matcher
Publicerad: 2021-11-29
SHL
SHL-vecka med tre matcher, varav två hemma, väntar för oss. Nicklas Danielsson är en av spelarna som kommit in ett poängstim den senaste tiden. – Det blir en viktig vecka för oss, två hemmamatcher. Vi är revanschsugna sen sist, tycker vi genomför matchen rätt så bra. Första perioden är återigen lite svagare men sen studsar vi tillbaka och kommer ikapp ett 3-1-underläge. Det fanns många bra saker som vi ska bygga vidare på, sammanfattar Nicklas Danielsson.

Sedan några matcher har du nya kedjekamrater i Oula Palve och Dmytro Timashov, det känns som att ni hittade varandra direkt?

– Det har funkat helt okej, vi måste vara lite bättre i det defensiva spelet. Offensivt har vi skapat mycket chanser, mycket lägen. Både Palve och Timashov är kreativa spelare. Jag försöker driva på mål och skapa ytor och kanske sätta sit någon puck när den dimper ner där, säger Danielsson

Och du själv har kommit in i ett målstim?

– Haha, två mål har det blivit, lite flytmål men jag försöker vara där framme. Det är kul när det studsar rätt.

Du nämner att ni haft svaga förstaperioder under senaste matcherna, hur snackar ni i laget för att förbättra det?

– Framförallt att vi hjälper varandra och kommunicerar där ute. Ofta går det fort första perioden, båda lagen är på tå och det gäller att ta snabba beslut där ute. Det gäller att kommunicera, hjälpa varandra och sätta varandra i bra lägen. Ibland spela enkelt när det inte finns något spel möjligt, säger Danielsson.

Ni visar ändå på stark fysik, som exempel det långa anfallet mot Malmö och pressen ni satte på Frölunda i samband med kvitteringen senast. Ni verkar ha rätt energi mot slutet av matcherna?

– Framförallt när vi har bra avvägningar där vi inte går hela tiden och lyckas ställa upp i styrspel när vi har läge för det och sparar energi. Försöker vinna puckar på röd eller på egen blå. Utnyttja de lägena lite bättre och inte jaga, utan värdera lägena när vi ska ställa upp och gå så kommer vi ha mer energi att anfalla och få de här långa anfallen i slutet av matcherna, säger Danielsson

– Då är det jobbigt för motståndarna att vara inne på isen helt enkelt. Vi kan byta in nya fräscha gubbar när vi har pucken under kontroll. Det är en bra strategi och tufft för motståndarna.

Först under veckan väntar hemmamatch mot Örebro, vad har du att säga om motståndet?

– Vi respekterar dem, det är bra lag det har de bevisat. Det blir ytterligare ett test för oss, se var vi står, försöka ta med oss andra och tredje perioden mot Frölunda och bygga på det, säger Danielsson.

Brynäs – Örebro

Tis 30/11 19.00 Monitor ERP Arena

Köp biljett här.

Brynäs IF