FÖRSNACK | BJÖRK!
Publicerad: 2021-01-26
Herr
Brynäs kommer till spel mot Linköping ikväll efter en vecka med två segrar och en förlust. — En positiv vecka för oss, i hemmamatcherna så spelar vi riktigt bra, säger Marcus Björk.

Hemma i Monitor ERP Arena så har vi tagit poäng i nio av 13 matcher den här säsongen.

— Här hemma så har vi bröstat upp oss och visat att detta är vår hemmaplan, att vi alltid kommer ut väldigt starkt och följer vår gameplan. När vi spelat hemma har vi varit väldigt tydliga med varandra på isen och det är det som vi har saknat lite på bortaplan, men vi vill ta med oss det även dit.

Ikväll tar vi emot Linköping, ett lag som vi tagit 4 av 6 poäng mot under säsongen.

— Det kommer att bli en tuff match, det gäller för oss att se upp med deras skickliga spelare och speciellt special teams. När vi spelade mot dem i september så vann de special teams och när vi mötte dem senast så vann vi special teams så det gäller att vi håller oss på banan och att vårt powerplay funkar, säger Björk.

Tre viktiga poäng står på spel ikväll, hur går tankarna inför matchen?

— Det viktiga ikväll är att vi släpper ner axlarna och vågar spela vårt spel. Om vi vinner special teams matchen och får igång lagmaskinen så tar vi tre poäng.

De tre senaste matcherna har Björk spelat mest av alla i Brynäs och han trivs med förtroendet.

— Det är jätteroligt att jag har fått så stort förtroende och jag vill fortsätta att ha mycket istid. Jag känner att jag kan ta det klivet och vara en ledande back både defensivt och offensivt. Sedan vill jag självklart skruva ännu mer på det offensiva och vara ett större hot framåt.

23-åringen från Umeå har nu varit i Brynäs i nästan ett år och hunnit spela 43 matcher för klubben.

— Jag trivs jättebra i Brynäs, det är här jag vill utvecklas och det är här som jag vill ta steg för steg varje dag. I den här organisationen med allt runt omkring och med alla bra tränare och spelare så känner jag att jag tagit enorma kliv den här säsongen. Och det vill jag fortsätta göra.

Till kvällens match har Brynäs lånat in Lukas Pilö från Örebro på ett korttidslån. En spelare som Björk känner till sedan tiden i Örebro.

— Det ska bli grymt roligt. Vi har pratat lite då och då utanför isen och det är en grym kille som vill utvecklas och spela så det ska bli roligt att spela ihop igen, säger Björk.

Nedsläpp mot Linköping 19.00.

Matchkommunikatör Henrik Ericsson