Onsdag Ons 29 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Fredag Fre 15 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Idag 22 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Fredag Fre 19 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Onsdag Ons 24 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov

Denisa Krizova stannar i Brynäs IF — skriver kontrakt över säsongen 2021/22

16 april 2020 19:35
Dam

Denisa Krizova gjorde succé under sin första säsong i Brynäs IF.

Nu står det klart att det blir ytterligare två.

Tjeckiskan har skrivit på ett nytt kontrakt med klubben.


25-åringen kom till Brynäs från amerikanska Boston Pride inför fjolårssäsongen.

Det var hennes första säsong i Sverige och det blev omedelbar succé i SDHL.

Redan i premiären gjorde hon tre poäng och totalt blev det 47 poäng (20+27) på 34 matcher i grundserien. I slutspelet stod hon för tre assist på fem matcher när vi gick till semifinal för första gången sedan säsongen 2012/13.

— En komplett spelare som är bra både i försvarszon och anfallszon. En slitvarg med finess som har både teknik, spelsinne och motorn men framförallt ett stort hjärta för laget och sina medspelare. Hon fuskar aldrig i gymmet eller ute på isen, hon älskar att träna, är alltid glad och är duktig på att få med sig sina lagkamrater, säger Erika Grahm, damansvarig.

Kontraktet är skrivet på 1+1 år, över säsongen 2021/22.

— Jätteviktigt för oss att få behålla Denisa då hon varit med ett år nu och lärt sig klubben och staden. Hon kommer alltid med ett leende på läpparna till rinken och ingenting är omöjligt för Denisa. Hon är en viktig pusselbit i vårt lagbygge och det känns roligt att få jobba vidare med Denisa i ytterligare två säsonger, säger Grahm.

Krizovas 47 poäng placerade henne på sjunde plats i SDHL:s poängliga. Hennes poängsnitt på 1,38 poäng per match var även det sjunde bästa i ligan och hennes 20 mål gjorde att hon kom på sjätte plats i skytteligan.

— Jag har trivts jättebra i Brynäs och uppskattar allt som klubben gör för laget men också för mig personligen. Jag har träffat många grymma människor som fått mig att trivas bra och dessutom så gillar jag nivån på SDHL. Hockeyn tog slut tidigt i år och jag saknar redan att vara på is så jag ser verkligen fram emot att sätta igång med laget igen längre fram, säger Krizova.

Vad säger du om din säsong?

— Både jag och laget hade en väldigt bra säsong, sen är det klart att det gick lite upp och ned ibland men det gör det ofta under en säsong. Jag är fortfarande väldigt besviken över att vi åkte ut i semifinalen och jag hoppas att nästa säsong blir ännu bättre, att vi tar oss till final och får fira med guldhjälmar i slutet av säsongen.