Tisdag Tis 16 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Onsdag Ons 31 Mars Mar
Torsdag Tor 1 April Apr
Lördag Lör 3 April Apr
Tisdag Tis 6 April Apr
Fredag Fre 9 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Söndag Sön 18 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt

Två nyförvärv till Brynäs IF

4 april 2016 12:01

Lagbygget inför nästa säsong pågår för fullt, och idag kan Brynäs IF presentera de två första nyförvärven till nästa års trupp. Det är målvakten David Rautio och forwarden Gustaf Thorell. Båda spelarna har kontrakterats för två år.


David Rautio (181/78) är född 1985 i Luleå där han också fått sin hockeyfostran och spelade under juniortiden. Efter det blev det några säsonger i Allsvenskan och i Norge innan han säsongen 2010/2011 återvände till Luleå där han stannade i fyra säsonger. Säsongen 2014/2015 kom han till Linköpings HC där han spelat de två senaste säsongerna.

- Vi är mycket glada att David Rautio väljer att komma till Brynäs IF, säger Stefan Bengtzén, sportchef. Han är en tekniskt bra skolad målvakt som också står för ett lugn. Som 30-åring är känslan att han just nu står på toppen av sin karriär. Han har en erfarenhet som kommer att ge oss ett mycket bra målvaktspar tillsammans med Felix Sandström.

- Jag har bara hört gott om Brynäs IF och det känns som att det är något riktigt bra på gång, säger David Rautio. Det blir en ny spännande utmaning för mig, och jag tycker att det ska bli väldigt kul att få vara en del av laget den kommande säsongen.

Gustaf Thorell (180/90) är född 1989 i Karlstad. Han spelade som junior i Färjestads BK och därefter blev det tre säsonger i Skåre BK. Efter det blev det två säsonger med Sundsvall Hockey och två säsonger i Stjernen i Norge. Säsongen 2014/2015 kom han till BIK Karlskoga där han varit i två säsonger.

- Gustaf Thorell är en allsidig stark forward som passar bra in i vårt lagbygge, säger Stefan Bengtzén. Han är van att jobba hårt och skapar ofta ytor åt sina medspelare, och han har erfarenhet av att spela både Power Play och Box Play. Gustaf är en omtyckt lagspelare av både tränare och medspelare.

- Det känns så klart jättebra att få spela för Brynäs IF den här säsongen, säger Gustaf Thorell. Det ska bli otroligt kul att få komma till en så anrik klubb som Brynäs och att äntligen få ta steget upp till SHL som alltid varit en dröm.