Publicerad: 2019-02-23
Herr
Brynäs föll på bortais mot Örebro med 1-3.

Sista mötet mellan Brynäs och Örebro i grundserien för denna säsong spelades i Behrn Arena under lördagskvällen.

Brynäs drabbades av en utvisning efter 6.24 minuter spelat av matchen - och i det numerära underläget tog Örebro ledningen med 1-0.

Bara tre minuter senare utökade de till 2-0 och då tog Brynäs en timeout.

12.52 fick Brynäs sitt första powerplay.

Vi hade flertalet lägen att reducera - men det var inte förens när vi blivit fulltaliga som reduceringen kom.

Jesper Boqvist la en pass till Ryan Gunderson som befann sig vid blålinjen, avlossa ett skott mot mål - och Ludvig Nilsson grävde in returen.

Brynäs fick energi efter reduceringen och hade flera lägen att kvittera - men inför periodvila stod det ännu 2-1 på tavlan.

I den andra perioden fick Brynäs ett fyra minuter långt powerplay efter minuten spelad.

Men Örebro stängde igen bra i egen zon och Brynäs fick inte in någon puck bakom Jhonas Enroth som vaktade mellan Örebros stolpar.

Brynäs hade bra tryck efter det långa numerära överläget - men den andra perioden blev dessvärre mållös.

I den tredje och sista perioden jagade Brynäs efter en kvittering.

Lägen hade vi, men pucken ville inte in - och tiden den rann iväg.

Med två minuter kvar av matchen plockade vi målvakten.

Då utökade Örebro till 3-1 i öppen kasse och vann därmed matchen.

MATCHFAKTA

Örebro-Brynäs 3-1 (2-1, 0-0, 1-0)

Första perioden: 1-0 (7.12) Rodrigo Abols (Patrik Virta, Jhonas Enroth) spel fem mot fyra, 2-0 (10.07) Kristian Näkyvä (Rodrigo Abols, Marcus Weinstock), 2-1 (15.03) Ludvig Nilsson (Ryan Gunderson, Jesper Boqvist)