• Huvudsponsorer

Emil Molin förlänger med Brynäs IF – stannar över säsongen 2021/22

5 maj 2020 08:15
Herr

Emil Molin kom till Brynäs IF under föregående säsong.

Nu är det klart att han stannar i klubben.

— Jag kommer att få spela där jag vill spela, här i Brynäs, säger han om sitt nya tvåårskontrakt.


Efter att ha inlett säsongen i Malmö kom Emil Molin hem till Gävle och Brynäs IF under säsongen.

På de 38 matcher han gjorde för Brynäs blev det 26 (13+13) poäng. Och nu har han alltså förlängt sitt kontrakt. Avtalet är skrivet på två år, över säsongen 2021/22.

— Det var sjukt kul att få komma hem och spela här hemma igen förra säsongen, även om det resultatmässigt inte gick så bra. Det känns jätteskönt att få stanna och det ska bli ännu roligare nästa år, säger Molin och fortsätter:

— Vi har varit på samma bana länge och nu är det skönt att allt är klart. Det känns jättebra och jag kommer att få spela där jag vill spela, här i Brynäs, i två år till. Vi har en härlig grupp och det känns skönt att kunna fokusera på träningen nu.

14 av Molins 26 poäng, varav sex mål, producerade han i powerplay.

— Emil ville vara kvar och vi ville absolut ha kvar honom. Efter att han kom hem till oss hade han en riktigt bra säsong och han lyfte vårt powerplay både en och två nivåer till. Det är jättebra att det här är klart nu så att Emil kan få en full sommarträning med oss och kan vara ännu mer förberedd inför nästa säsong. Då tror jag att vi har ännu mer att vänta av honom i spelet fem mot fem och det ska bli jättespännande att se honom den här säsongen, säger Michael Sundlöv, herransvarig.

Även Molin själv lyfter fram vikten av sommarträningen inför nästa säsong, och ser även han att det finns utvecklingsmöjligheter i fem mot fem-spelet.

— Att få en hel sommar och en ordentlig försäsongsträning nu kommer att betyda mycket för mig. Det har varit många skador de senaste åren och nu kommer jag bygga upp en ork att spela många minuter och kunna bidra mer i fem mot fem-spelet. Jag har mer att ge där och jag hoppas kunna vara bra i både powerplay och i fem mot fem.

När han spelade i Malmö hade Molin vår nye coach Peter Andersson som huvudtränare. Nu återförenas duon i Brynäs IF.

— Emil har haft Peter förut och de har en jättegod relation. När jag frågade Emil om Peter hade han bara gott att säga, och det var samma när jag frågade Peter om Emil. De hade ett bra snack innan Emil lämnade Malmö och jag vet att de har pratat flera gånger nu under våren också, säger Sundlöv.

Molin ser fram emot återföreningen:

— Jag lämnade inte Malmö för att Peter var tränare där utan för att jag ville hem till Brynäs. Vi känner varandra sen tiden där nere och vi har en god relation, han är en bra tränare som jag respekterar. Peter kan mycket och har gjort bra grejer med många lag, inte bara Malmö. Han kommer komma in och ställa krav, sätta sina normer och det känns väldigt spännande att få ha honom här i Brynäs, säger Molin.