Seger i klassikermötet
Publicerad: 2021-11-24
SDHL
Underläge 2-0 - sedan vände vi på steken och gick upp i serieledning när vi slog Leksand med 4-3.

Det var gästande Leksand som kom ut starkast i dagens match. Tolv minuter in i perioden fick man också utdelning när Tereza Vanisova blev målskytt och vi var i underläge med 1-0, ett resultat som sedan stod sig perioden ut.

Om den första perioden var något vi helst ville glömma så skulle den andra perioden bli en roligare historia. Den började dock på sämsta tänkbara sätt för efter bara 44 sekunders spel kunde Leksand utöka sin ledning till 2-0.

Repliken skulle inte dröja för bara fem minuter senare kunde firma Bouveng och Mrazova hitta Nylén-Persson i slottet som reducerade till 1-2 och blev målskytt för åttonde gången under säsongen.

Efter målet lyfte vi vårt spel och åtta minuter senare kom även kvitteringsmålet till 2-2 när Ljung pricksköt sitt andra mål för säsongen.

I den tredje perioden skulle sedan vändningen fullbordas och detta när poängligaledaren Lara Stalder fri med målvakten sköt sitt fjortonde mål för säsongen och vi var i ledning med 3-2.

Med sju minuter kvar att spela kom sedan 4-2 målet när Gebhard styrde in Krizovas skott i powerplay.

Fyra minuter från slutet närmade sig sedan gästerna när Vanisova återigen blev målskytt och vår ledning var decimerad till 4-3. Under den avslutande minuten var även gästerna nära att hitta ett kvitteringsmål men Mäkinen spikade igen och såg till att vi kunde plocka tionde raka segern mot Leksand och segla upp i serieledning.

Till helgen kommer både Modo och Luleå på besök, varmt välkomna tillbaka till arenan då.

Brynäs - Leksand 4-3 (0-1, 2-1, 2-1)

Första perioden: 0-1 (12.59) Tereza Vanisova (utan assist).

Andra perioden: 0-2 (20.44) Phoebe Staenz (Agnez Svensson). 1-2 (25.40) Maja Nylén-Persson (Katerina Mrazova, Josefin Bouveng). 2-2 (33.23) Sofia Ljung (Lara Stalder, Katerina Mrazova).

Tredje perioden: 3-2 (42.14) Lara Stalder (utan assist) 4-2 (53.20) Jaycee Gebhard (Denisa Krizova, Mina Waxin) spel fem mot fyra. 4-3 (56.53) Tereza Vanisova (Wilma Johansson, Katerina Bukolska).

Skott: 31-22