Georgina Farman förlänger med Brynäs IF
Publicerad: 2019-04-24
Dam
28-åriga Georgina Farman stannar i Brynäs. Backen har skrivit på ett kontrakt på ett år. — Det var ett lätt beslut för mig, säger hon.

Georgina Farman kom till Brynäs inför fjolårssäsongen och gjorde nio (3+6) poäng på 36 grundseriematcher i SDHL.

Nu har hon skrivit på ett nytt kontrakt, som håller henne i Brynäs över säsongen 2019/20.

— Det fanns inte så mycket att fundera på egentligen och det var ett lätt beslut för mig. Jag trivdes jättebra förra säsongen och kände att jag utvecklades mycket som spelare. Klubben är jättebra och laget var fantastiskt, säger Farman.

Farman utgjorde tillsammans med Ivana Bilic Brynäs första backpar förra säsongen.

— Georgina är en grym tjej i omklädningsrummet. Hon kom hit förra året men hon är en så pass naturlig del av laget att det känns som att hon har varit här hur länge som helst, säger damansvarig Erika Grahm och fortsätter:

— Hon fick mycket speltid och tog stora kliv förra året. Hon bidrar med erfarenhet, rutin och smartness. En stabil person som är trygg både på och vid sidan av isen.

Farman är född och uppvuxen i Storbritannien och har Sheffield Shadows som moderklubb. Hon har erfarenhet från spel i USA och till Sverige kom hon säsongen 2013/14. Sedan säsongen 2007/08 har hon varit en del av det brittiska landslaget.

— Personligen hade jag en bra säsong. Jag vill fortsätta där jag slutade och bli ännu bättre. Och jag hoppas att vi som lag ska göra det ännu bättre. Jag är riktigt laddad och ser fram emot att komma igång på riktigt. Nu kör vi.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist