"Hjältar föds vid sådana här tillfällen"
Publicerad: 2015-03-16

Ikväll är det dags för ännu en bortamatch mot Skellefteå i kampen om en semifinalplats. Vi har summerat föregående match med assisterande tränare Petter Nilsson och även pratat om kvällens match. 

Ni spelade väldigt bra men trots det så blev det förlust. Hur summerar du matchen?
-Skellefteå kom ut lite starkare än oss inledningsvis men i mitten av första perioden så tar vi över och är klart bättre är Skellefteå. Andra perioden styr vi över från första- till sista minut, vi åker mycket skridskor och skapar otroligt många mångchanser. Det är nästan ett hån att ligga under den perioden med ett mål, men så är det i hockey. Sista perioden var en jämn tillställning även om Skellefteå har lite övertag emellanåt. Det var en sur förlust tycker jag.

Ikväll är det match igen, då på bortaplan i Skellefteå. Har ni pratat om något speciellt inför matchen?
-Vi ser detaljer i spelet som vi gör bra och ska fortsätta med men också vissa detaljer som vi ska göra bättre. Spelet i egen zon är något vi pratat om, och att vi vill att våra forwards ka vara lite mer aktiva mot deras backar som de flitigt använder i sitt anfallsspel. Samtidigt vill vi använda våra backar ännu bättre i offensiv zon.

Har ni pratat om hur ni ska göra mål på Svensson i Skellefteåmålet som gjort väldigt bra matcher här i slutet?
-Ja, litegrann. All skymning och styrning är svåra uppgifter för alla målvakter så det är något vi pratat om. Vi måste vinna kampen in mot mål och vara där och tampas om en eventuell retur. Men vi ska fortsätta med det vi gjort väldigt bra, det får vi inte glömma. Vi har inte gjort allt dåligt bara för att vi har förlorat.

Känslan här nere vid isen efter matchuppvärmningen idag är att det är grymt bra stämning i laget, håller du med?
-Ja, absolut. Hela tiden sedan vi kom in måste jag erkänna att det har varit en bra stämning i gruppen trots att vi förlorat. Kan vi bara få någon medstuds och någon seger så kommer vi få en ytterligare en boost i gruppen. Det finns ingenting som kan stoppa oss om vi får in den boosten. Hjältar föds vid sådana här tillfällen, och det känns verkligen som om vi har något riktigt stort på gång.

Gör ni några förändringar i laguppställningen till ikväll?
-Ja, vi gör en hel del förändringar i laget men vilka förändringar det blir kommer vi inte att gå ut med.

Madeleine Östling