Olesen övertidshjälte mot Malmö
Publicerad: 2021-11-20
SHL
Underläge 1-0 inför tredje perioden, då klev Nick Olesen fram och såg med sina två mål till att vi fick plocka hem två poäng till Gävle.

Vi fick se en mållös första period i Malmö Arena under eftermiddagen. Malmö var det laget med mest chanser vilket även visade sig i skottstatistiken. Med det sagt saknade vi inte målchanser där Pettersson var den som var närmast att ge oss ledningen men Alsenfelt var i vägen den gången.

Åtta minuter in i den andra perioden skulle vi få se matchen första mål och då var det hemmalaget som fick utdelning och vi var i uppförsbacke.

Efter målet tog vi över spelet där vi under de avslutande minuterna var bofasta i offensiv zon, dessvärre fick vi ingen utdelning och det var fortsatt 1-0 Malmö även efter två perioder.

Vi kunde sedan inte få en bättre start på den tredje perioden för efter bara 37 sekunder kvitterade vi till 1-1 när Olesen sköt sitt andra mål för säsongen när han tog hand om en retur.

Vi fick sedan inte se några fler mål under ordinarie tid utan matchen fick avgöras på förlängning. Väl där var det vi som drog det längsta strået och detta tack vare Olesen som blev tvåmålsskytt när han sköt 2-1 målet.

Efter matchen fick vi återigen fira med våra fans på läktaren, stort tack för ert stöd på plats idag.