Bauer förlänger och förstärker sitt huvudpartnerskap med Brynäs IF
Publicerad: 2018-06-14
Brynäs
Det nya avtalet löper över fem säsonger och har fokus på material, service och kvalitet för alla spelare och hela föreningen. Med det nya avtalet förstärker Bauer materialsidan för alla lag i föreningen, från representationslagen i SHL och SDHL ner till junior och ungdomslag.

Bauer förlänger och förstärker sitt huvudpartnerskap med Brynäs IF. Det nya avtalet löper över 5 säsonger och har fokus på material, service och kvalitet för alla spelare och hela föreningen. Med det nya avtalet förstärker Bauer helheten på materialsidan för alla lag i föreningen, från representationslagen i SHL och SDHL ner till junior och ungdomslag.

Avtalet medför ett rejält kliv upp för damverksamheten i Brynäs IF där samarbetet framförallt bygger på att skapa en ny och betydligt högre material- och servicenivå och en hållbar framtid för SDHL-verksamheten, samtidigt som Brynäs IF och Bauer tillsammans ska arbeta för att öka deltagande och engagemanget hos tjejer som vill spela hockey.

Bauer och Brynäs kommer även med avtalet att förstärka med mer ishockeyutrustning till föreningens junior- och ungdomslag med fokus på långsiktig kvalitet där Bauer blir en naturlig del i att utveckla organisationen, spelet, spelarna och människorna i Brynäs ungdomsverksamhet och talangindustri Morgondagens Brynäsare. Dessutom fortsätter Bauer och Brynäs IF genom huvudpartnerskapet att arbeta för barns rättigheter genom verksamheten En Bra start.

Johan Cahling, arbetar som direktör för hållbarhet och varumärkesutveckling Brynäs IF och har varit ansvarig för förhandlingen med Bauer.

-Det här avtalet är en mycket viktig del i att skapa rätt förutsättningar för hela vår hockeyverksamhet och framför allt för att säkerställa hög nivå på den omstart och nysatsning som vi nu gör på vår tjej- och damverksamhet. För oss är det viktigt att ingen elitspelare, varken dam- eller herr ska behöva betala för sin utrustning och sitt material. Det har vi nu säkerställt. Det här avtalet och samarbetet är också en viktig pusselbit för att Brynäs IF ska kunna vara starka, framgångsrika och attraktiva och framåt i tiden vara en konsekvent toppklubb i SHL, SDHL och på juniorsidan, säger Johan Cahling.

Marcus Johnsson, marketing director Europa och internationellt på Bauer Hockey säger:

-Att veta att en organisation och varumärke av Brynäs rang, med utvecklingen av många av landets främsta spelare bakom och framför sig, litar på Bauer när det gäller som mest, det är ett bevis på vårt åtagande att främja både prestation och säkerhet kring produkter och service. Vi ser fram emot ett långt, framgångsrikt och bestående partnerskap, säger Marcus Johnsson, marketing director Europa och internationellt Bauer.

Mattias "P" Pettersson, som i 15 år arbetat som materialförvaltare i Brynäs IF, har nyligen fått en utvecklad roll där han blivit totalansvarig för hela föreningens material. Pettersson är numera ansvarig för alla inköp och all hantering av hockeymaterial för alla elit (SHL och SDHL) och juniorlag i Brynäs.

Så här kommenterar han avtalet:

-Det här avtalet är ett stort steg för oss i Brynäs IF. I min roll som huvudansvarig för materialet i föreningen känns det riktigt roligt med ett så stort avtal, där vi både har stärkt upp helheten kring ungdom, junior och framförallt tagit stora steg för vår nysatsning på dam-verksamheten. Materialet är en viktig pusselbit och det känns roligt att vi nu kan ge vårt damlag bästa materialförutsättningarna. Såklart fortsätter Bauer även leverera hög kvalitet och funktion till vårt herrlag, säger Mattias Pettersson, materialansvarig Brynäs IF.

-Vi är oerhört glada och känner oss hedrade att förlänga samarbetet med Brynäs IF och alla involverade i föreningen. Organisationen, dess spelare och ledare är samtliga otroliga förebilder genom sitt arbete både på isen och vid sidan av isen, och vi hoppas genom samarbetet kunna inspirera många nya tjejer och killar att börja spela hockey och ta del av all glädje sporten har att ge, säger Marcus Johnsson, marketing director Europa och internationellt Bauer.

Kommunikationschef Elin Lith