Stalder blev fyramålsskytt när Brynäs vann borta mot Linköping
Publicerad: 2019-10-31
Rylander öppnade målkontot och Stalder blev fyramålsskytt när Brynäs vann borta mot Linköping med 6-3.

Det var ett laddat Brynäsgäng som var fast bestämda att ta ytterligare tre poäng efter gårdagens vinst.

Matchens första mål kom efter 11.22 när Hanna Rylander sköt in 1-0 och därmed öppnade målkontot för säsongen.

En utökning kom när Lara Stalder i spel fem mot fyra sköt in 2-0.

Stalder stod även för en ytterligare utökning med cirka två och en halv minut kvar av perioden - och den första perioden slutade 3-0 till gästerna.

Efter sånär minuten spelat av den andra perioden sköt Michela Cava in 4-0 till Brynäs.

Men bara två minuter senare drabbades vi av en utvisning och Linköping kunde reducera till 1-4 - och när vi några minuter senare drog på oss ytterligare en utvisning så reducerade de till 2-4.

15.19 utökade Brynäs ledningen till 5-2 via Stalder - som för andra matchen i rad gjorde hattrick.

Men Stalders produktion stannade inte där då hon i den tredje och sista perioden sköt in 6-2 till Brynäs - och har därmed gjort hela sju mål på två matcher.

I slutminuten slarvade Brynäs och drog på sig två utvisningar - väl där reducerade Linköping till 3-6 med fyra sekunder kvar av matchen.

Brynäs vann med 6-3.

Linköping-Brynäs 3-6 (0–3, 2-2, 1-1)

Första perioden: 0-1 (11.22) Hanna Rylander (Lara Stalder) spel fem mot fyra, 0-2 (14.34) Lara Stalder (Katerina Mrazova, Fanny Brolin) spel fem mot fyra, 0-3 (17.31) Lara Stalder (Katerina Mrazova)

Andra perioden: 0-4 (1.14) Michela Cava, 1-4 (3.37) Haruka Toko (Madelen Haug Hansen, Tori Hickel) spel fem mot fyra, 2-4 (9.42) Emilia Ramboldt (Lene Tendenes, Linnea Johansson) spel fem mot fyra, 2-5 (15.19) Lara Stalder (Katerina Mrazova, Denisa Krizova)

Tredje perioden: 2-6 (15.32) Lara Stalder (Katerina Mrazova, Sarah Forster), 3-6 (19.56) Hakura Toko (Tori Hickel, Zoe Hickel) spel fem mot tre

Skott: 10–14, 18–5, 7-8. Totalt: 35-27.