Brynäs lånar ut Alexander Bjurström till Almtuna
Publicerad: 2018-10-09
Herr
Han var utlånad till Almtuna redan förra säsongen. Nu ansluter Alexander Bjurström till den hockeyallsvenska klubben igen. -Han behöver istid och matcher, säger tillförordnade sportchefen i Brynäs, Andreas Dackell.

Alexander Bjurström är registrerad för fyra matcher med Brynäs i SHL säsongen 18/19.

Nu lånas den 20-årige forwarden ut till allsvenska Almtuna.

Rightskytten tillbringade ett lån över tio matcher i AIS redan förra säsongen – och ansluter till en bekant miljö för ett lån som gäller tillsvidare.

-Alexander behöver istid och vi som klubb behöver hjälpa honom i sin karriär att kunna ta kliv och utvecklas. Han behöver spela matcher. Det här är en kanonlösning både för honom och vår organisation – så att han kan fortsätta utvecklas och sedan komma tillbaka hit och spela för oss, säger Brynäs tf sportchef Andreas Dackell.

Alexander Bjurström spelar för AIS redan i morgon, under onsdagskvällen, hemma mot Björklöven.

-Känslan är såklart både och. Jag vill ta en plats i Brynäs, men jag har inte fått spela så mycket och det ska bli jättekul att få speltid och kunna utvecklas i Almtuna, säger forwarden själv.

Björn Danielsson, sportchef Almtuna IS.

-Alexander var hos oss på lån redan förra säsongen och vi var jättenöjda då. Han känner gruppen och passar bra in med en grym speed, bra händer och sitt skott. Vi är jättenöjda att vi får låna honom och tacksamma för ett bra samarbete med Brynäs. Vi hoppas och tror att han kommer att ha en riktigt bra utveckling hos oss.

Kommunikationschef Kevin Johansson