Tisdag Tis 16 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Onsdag Ons 31 Mars Mar
Torsdag Tor 1 April Apr
Lördag Lör 3 April Apr
Tisdag Tis 6 April Apr
Fredag Fre 9 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Söndag Sön 18 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Söndag Sön 12 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Fredag Fre 17 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Onsdag Ons 22 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Fredag Fre 24 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Onsdag Ons 29 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt

Fyra spelare har fått utvecklingsplatser i Brynäs SDHL-trupp

9 juni 2021 16:00
DAM

De börjar gymnasium i augusti och har utvecklingsplatser i Brynäs SDHL-trupp. Det handlar om målvakten Felicia Frank, backen Maja Ålenius, centern Hilda Ljungberg och forwarden Stella Lindell.


Dessa fyra spelare kommer att ingå i vårat LIU-program som är ett samarbete med Gävle kommun. Det samarbete som vi har med Sandvikens IK, GGIK och Team Gävle underlättar för att kunna ha dessa utvecklingsplatser för tjejer som börjar gymnasiet och samtidigt vill satsa på ishockeyn.

— Det är riktigt duktiga hockeyspelare med en intressant framtid som vi får in till föreningen. Så vi är väldigt tacksamma över detta samarbete och att de har valt oss, säger damansvarig Erika Grahm och fortsätter:

— Som målvakten Felicia Frank från Falköping till exempel. Jag skulle påstå att det är en av Sveriges största målvaktstalanger. Hon är en duktig målvakt som är väldigt noggrann. Sen har vi Maja Ålenius som kommer härifrån Gävle. Hon är en duktig back som är bra på att sätta igång spelet och driva upp pucktempot.

Stella Lindell kommer från Grästorp och spelade TV-pucken för Västergötland/Bohuslän säsongen 2019/20. Där gjorde hon 21 (6+15) poäng på 8 matcher. Nu väljer hon att flytta ungefär 45 mil för att kombinera gymnasiet med ishockeyn.

— Redan efter mitt första besök i Gävle/Sandviken fick jag en bra magkänsla. Jag fick höra hur Brynäs tänker långsiktigt för oss tjejer och att de ger oss chansen att få utvecklas i en proffsig miljö med engagerade ledare. Samtidigt verkar klubben ha ett bra samarbete med gymnasieskolan vilket är en viktig del för en fungerande vardag. Sen måste jag säga att Erika Grahms driv för oss tjejer har också varit en bidragande orsak till att mitt val landade på Brynäs. Hon sprider både energi och motivation, säger Stella Lindell.

Hilda Ljungberg som kommer från Västerås och har Västerås HK som moderklubb är också en av spelarna som ansluter i augusti. Hon spelade TV-pucken för Västmanland säsongen 2019/20.

— Hon har varit back tidigare under sin hockeykarriär men har börjat spela center nu. Hilda har en bra blick för spelet och är samtidigt teknisk. Att hon har varit back tidigare gör att hon har med sig en bra grund i defensiven, säger Erika Grahm.