FÖRSNACK I PETTERSSON
Publicerad: 2021-03-18
HERR
Ikväll väntar match mot Djurgården på bortaplan. — Med tanke på läget som vi är i så är varje match otroligt viktig för oss, säger Adam Pettersson.

Idag åker vi till Stockholm för match mot Djurgården med två segrar och sex poäng i ryggen.

— Grymt viktiga poäng i tisdags (seger mot Örebro, 3-1) och riktigt skönt att rada upp en till bra match. Vi gjorde en stabil krigarinsats, tävlade och fightades om varenda lös puck över 60 minuter. Jag tycker även vi hade ett stabilt försvar där vi hela tiden försökte hålla dem på utsidan.

Du bildade kedja med Greg Scott och Anton Rödin. Hur upplever du er kedja och vad känner du kring erat spel?

— Som kedja finns det att bygga vidare på. Vi började i rätt ända genom att göra det hårda jobbet. Det är två skickliga spelare att spela med men det gäller att hålla sig till sitt spel och inte ändra för mycket på det bara för att man spelar med nya kedjekamrater. Vi ska försöka slipa på lite detaljer och vi vill till exempel få ner pucken och skapa längre anfall på motståndarna, säger Pettersson.

Hur känns det för egen del?

— Det känns helt okej, precis som för laget. Säsongen har varit lite hackig med alla avbrott och sen har jag själv varit lite skadad, men det går inte att tycka synd om sig själv utan det är bara kriga ännu hårdare.

Djurgården ligger på nionde plats i tabellen och de kommer senast från en förlust där de föll borta mot Oskarshamn med 2-4. Senast vi spelade mot dom var 12 januari, då vann vi med 3-2 på hemmaplan.

— Vi ska ta med oss inställningen vi haft och fortsätta med det hårda jobbet. Stabiliteten blir viktig för oss nu och att vi fortsätter hjälpa varandra över hela banan. Sen hoppas vi på mer effektivitet i powerplay vilket vi såklart jobbar på. Annars handlar det mycket om noggrannhet och en vilja om att vinna varje puck, säger Pettersson.

Kommunikatör Martin Jibbefors