OS-medaljör ansluter — Eveliina Suonpää klar för Brynäs IF
Publicerad: 2021-01-18
Dam
Hon har tagit brons på OS och både silver och brons i VM. Nu har 25-årige Eveliina Suonpää skrivit på för Brynäs IF. — Jag kommer till ett lag som verkligen vill vinna, och det vill jag också, säger den finska målvakten.

Brynäs IF förstärker inför stundande slutspel.

Målvakten Eveliina Suonpää har skrivit på för resten av säsongen.

Hon ansluter närmast från Leksand.

— Vi rustar för det som komma skall. Vi både spetsar och breddar med den här värvningen och kommer att gå med tre målvakter resten av säsongen. Eveliina kommer in och bidrar med rutin, hon har spelat långt i slutspel tidigare och har framför allt många år bakom sig på internationell nivå, säger damansvarig Erika Grahm, och fortsätter:

— Hon har testats hårt i Leksand och har inte haft lika bra räddningsprocent den här säsongen som tidigare år. Men vi tror att här, i vårt lag, så kommer hon att komma till sin rätt och vara med att ta oss hela vägen.

I förra veckan presenterade Brynäs Sara Cajanova, ett nyförvärv som finansierades tack var supporterinsamlingen Fansens värvning. Det gör även rekryteringen av Suonpää.

— Våra supportrar är helt otroliga. De slutar aldrig att överraska och betyder så mycket för oss. Utan dem hade detta inte varit möjligt, säger Grahm.

Suonpää ansluter till laget under måndagen. Hon är spelklar till fredagens match mot Modo och kommer att spela i tröjnummer 1.

— Allt har gått väldigt fort och det här var inget jag väntade mig för någon vecka sen. Men när möjligheten dök upp ville jag verkligen ta den. Jag ser fram emot chansen att spela här i Brynäs. De är ett lag som har spelat fantastiskt helt året och jag har bara hört gott om både laget och organisationen. Jag kommer till ett lag som verkligen vill vinna, och det vill jag också, säger Suonpää.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist