18-årig landslagsback ansluter till Brynäs IF
Publicerad: 2021-01-12
Dam
Brynäs IF skriver kontrakt med tjeckiska landslagsspelaren Sára Čajanová.

Sára Čajanová.

Det är namnet på det senaste tillskottet i Den rena dräkten.

Den 18-åriga tjeckiskan kommer att spela med oss resten av säsongen.

— Hon är en stor talang som trots att hon är så ung redan är ordinarie i det tjeckiska A-landslaget. En allround-back med sin spets i offensiven som främst spelat med killar hemma i Tjeckien, säger damansvarige Erika Grahm och fortsätter:

— Vi har haft en backplats öppen hela säsongen och har känt oss sårbara för skador och sjukdomar, så det känns skönt att fylla den platsen och stärka upp backuppsättningen nu.

På grund av pandemin är ligorna i Tjeckien nedstängda, vilket medfört att Čajanová på egen hand sökte sig till Brynäs.

— Genom landslaget har hon bra kontakt med Denisa (Krizova) och Katerina (Mrazova) vilket känns tryggt. Hon ville komma hit för att ta nästa kliv som hockeyspelare och det känns bra att vi kan erbjuda henne den möjligheten, säger Grahm.

— Det känns jättebra att vara här. Jag har fått ett väldigt bra intryck av föreningen och ser fram emot att spela matcher i den här arenan och i den här tröjan. Jag hoppas kunna ta nästa kliv i min karriär här i Brynäs, säger Čajanová.

Värvningen av Čajanová finansieras tack vare supporterinsamlingen Fansens Värvning Dam.

— Den här övergången är i princip gratis för oss, eftersom Sara ville komma hit på eget initiativ. Den lilla kostanden som medföljer finansierar vi via Fansens Värvning. Vi är otroligt tacksamma för alla supportrar som bidrar till oss och som bidrar till den resa som vi i Brynäs IF gör med vår damsatsning, säger Grahm.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist