Jonathan Granström tillbaka i Brynäs IF
Publicerad: 2016-04-18

Idag blev det klart med ytterligare en spelare till nästa säsongs lagbygge. Jonathan Granström återvänder till Brynäs IF och kontraktet är på tre säsonger.

Efter två säsonger i Luleå HF är det nu klart att den hårt arbetande centern Jonathan Granström kommer tillbaka till Brynäs IF. Jonathan Granström och Brynäs IF har kommit överens om ett kontrakt på tre år.

– Det känns riktigt bra att få Jonathan Granström till laget och tillbaka till klubben igen, säger Stefan Bengtzén, sportchef i Brynäs IF. Han kommer att bli en viktig karaktär i vårt framtida lagbygge. Han står för allt som både medspelare, tränare och supportrar älskar! Välkommen hem Granis!

Jonathan Granström är född 1986 i Orsa och är hockeyfostrad i Mora IK. Första gången han kom till Brynäs IF var inför säsongen 2008/2009 och tack vare sin spelstil blev han snabbt en stor publikfavorit. Han var också en viktig pusselbit i det lag som var med och tog Brynäs senaste SM-guld 2012. Efter sex säsonger i Brynäs IF valde han efter säsongen 2013/2014 att lämna klubben och har sedan dess spelat i Luleå i två säsonger. Nu är det alltså klart att ”Granis” kommer hem till Brynäs IF igen.

– Det känns så klart väldigt roligt att Granström väljer att komma till oss, säger Thomas ”Bulan” Berglund, tränare i Brynäs IF. Han är den typ av spelare som alla klubbar vill ha, och han kommer att bidra mycket till vårt lag. Han är en gedigen hockeyspelare som vill vara i elden hela tiden. Han är en bra tekare, han vill vara inblandad i kampmomenten och han är stark framför mål. Han vill göra just de saker som är hockey, men som kanske inte alltid är så glamoröst. Att vilja göra det jobbet är viktigt, och Jonathan kommer definitivt att bidra till att vi blir ett bättre hockeylag.


Se hälsning från Jonathan Granström

Catarina Carlsson