Onsdag Ons 16 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Måndag Mån 21 Mars Mar
Onsdag Ons 23 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 25 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Onsdag Ons 30 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Onsdag Ons 28 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

Tack för er tid i Brynäs IF – nio spelare lämnar klubben

3 augusti 2021 11:00
Tack för er tid i Brynäs IF
SHL

Nio spelare med utgående kontrakt ur förra säsongens SHL-trupp har lämnat Brynäs IF.


Brynäsprodukten Samuel Ersson spelade förra säsongen 42 matcher i grundserien och vaktade buren i samtliga kvalmatcher. Han var även en del av den svenska VM-truppen. Han har nu lämnat Brynäs för att testa lyckan i Nordamerika, där han fått ett kontrakt med NHL-organisationen Philadelphia Flyers.

Niclas Andersén lämnar klubben efter tre säsonger. Han har även gjort tidigare sejourer i Brynäs och han var bland annat med och vann SM-guld 2012. Totalt har han gjort över 400 matcher för klubben och 73 poäng. Han har tidigare även varit lagkapten.

Chad Billins kom till Brynäs under fjolårssäsongen och backen gjorde då tio (2+8) poäng på 26 grundseriematcher. I kvalspelet blev det två (1+1) poäng på fem matcher.

John Persson kom till Brynäs under säsongen 2019/20 och gjorde då fem mål och en assist på 15 matcher. Den gångna säsongen gjorde han fyra (3+1) poäng på tolv matcher innan en hjärnskakning avslutade hans säsong – och hans karriär – i förtid.

Backen Josef Ingman lämnar efter två säsonger och totalt tolv (1+11) poäng på 86 matcher.

Den kanadensiske forwarden Jaedon Descheneau lämnar efter två säsonger. 26-åringen mäktade totalt med 50 (18+32) poäng på 103 Brynäsmatcher.

23-årige Brynäsprodukten och Gävlesonen Samuel Asklöf lämnar också klubben. Efter en skadefylld karriär valde han under våren att lägga skridskorna på hyllan och avsluta karriären.

22-årige Samuel Solem, med Hedesunda som moderklubb, gick genom juniorleden och debuterade i seniorlaget säsongen 2017/18. Fjolårssäsongen tillbringade han främst på lån hos allsvenska AIK och totalt gjorde han 45 SHL-matcher över fyra säsonger med Brynäs.

Shane Harper anslöt till laget mitt under fjolårssäsongen och spelade 31 matcher i Brynäströjan, inklusive kvalspelet. På de matcherna registrerades den 32-årige amerikanen för 15 (5+10) poäng.

– Samtliga av dessa killar har gjort sitt yttersta för Brynäs IF och de ska ha ett stort tack för deras insatser här hos oss, för den här gången. Ersson hade en fantastisk säsong med oss ifjol och han förtjänar chansen att testa på spel i Nordamerika. Det är alltid tragiskt när spelare tvingas avsluta sina karriärer i förtid på grund av skador som i fallen med Asklöf och Persson. Andersén har haft en lång och imponerande karriär här i Brynäs, han har alltid varit en ledare både på och vid sidan av isen. Oavsett vad dessa killar tar sig för och var de hamnar i framtiden önskar vi dem stort lycka till, säger herransvarige Johan Alcén.