Cava ordnade segern i genrepet mot Modo — avgjorde med mindre än minuten kvar
Publicerad: 2019-09-01
Det satt långt inne i genrepet mot Modo, men seger blev det. Med 45 sekunder kvar av matchen avgjorde Michela Cava, när hon satte 5-4 i Glysishallen i Hudiksvall. — Skönt att vinna, men vi har ännu lite att jobba på i försvarsspelet, säger assisterande tränare Magnus Carlsson.

Modo började matchen piggast, och tog också ledningen efter att ha etablerat tryck i powerplay.

Brynäs hann bara vara fulltaligt i två sekunder innan målnollan spräcktes med knappa åtta minuter spelade.

Men repliken kom omgående.

Katerina Mrazova tryckte in 1-1 efter tio minuter.

I den andra hamnade vi på nytt i underläge, men återigen studsade vi tillbaka, både en och två gånger.

Först genom lagkapten Erika Grahm, som pricksköt in 2-2 pucken i powerplay, och sedan genom Denisa Krizova.

I den sista perioden kvitterade Modo till 3-3, men Mrazova gav oss ledningen en gång till när hon satte 4-3 med tio minuter kvar.

Sen började dramatiken på riktigt. Modo gjorde 4-4 och skapade ordentligt tryck i slutminuterna.

Men nyförvärvet Michela Cava vägrade vika ner sig mot sitt gamla lag.

Med bara 45 sekunder kvar på matchklockan trampade hon förbi två försvarare och tryckte in segermålet via den bortre stolpen. 5-4 innebär seger i genrepet, och ni blickar vi framåt mot seriepremiären när allvaret börjar på riktigt.

— Vi gör mycket bra saker där ute. Kul att se powerplay fungera trots att vi inte tränat så mycket på det. Det finns mycket spetskvaliteter i den här truppen. Nu är det bara att jobba vidare på försvarsspelet de två veckorna som är kvar till seriestart, säger Magnus Carlsson, assisterande tränare.

Fredagen 13 september tar vi emot Göteborg hemma i Gavlerinken i SDHL-premiären. Ses då!

Brynäs—Modo 5—4 (1—1, 2—1, 2—2)

Första perioden: 0—1 (7.59) Maja Grundström (Majken Gunnarsson), 1—1 (9.36) Katerina Mrazova.

Andra perioden: 1—2 (9.20) Nathalie Lidman (Lore Baudrit), 2—2 Erika Grahm (Michela Cava, Johanna Olofsson), 3—2 (9.25) Denisa Krizova (Lara Stalder, Hanna Rylander).

Tredje perioden: 3—3 (5.42) Agi Sarnovska (Laura Lerchova), 4—3 (10.25) Katerina Mrazova (Michela Cava, Denisa Krizova), 4—4 (12.01) Agi Sarnovska (Marion Alemoz, Lore Baudrit), 5—4 (19.15) Michela Cava (Sarah Forster, Georgina Farman).

Skott: 32—30 (10—10, 14—10, 8—10).

Utvisningar, Brynäs: 2x7. Modo: 2x3.