• Huvudsponsorer

Målvakten Ellen Jonsson skriver treårsavtal med Brynäs IF

9 maj 2019 14:55
Dam

SDHL-truppen har fått sin första målvakt inför säsongen 2019/20.

Och några år till, för den delen.

Ellen Jonsson har skrivit på ett treårskontrakt med Brynäs IF.


20-åriga Ellen Jonsson har redan gjort sex säsonger i Brynäs.

Nu står det klart att det blir minst ytterligare tre.

Målvakten har skrivit på en kontraktsförlängning som håller henne i klubben över säsongen 2021/22.

— Ellen är otroligt viktig för oss och vår satsning. Hon har varit i Brynäs i många år men det känns inte riktigt som att hon har fått en ärlig chans tidigare. Hon är en ung tjej och vi ser stor utvecklingspotential i henne, sen är hon också en fantastisk tjej i gruppen, säger Erika Grahm, damansvarig.

Förra säsongen var Jonssons första där hon spelade fler än åtta matcher under en säsong. Då stod hon också för en av sina statistiskt bästa säsonger, med ett GAA på 3.11 och en räddningsprocent på 90.4.

— Det känns helt fantastiskt. Jag har hittat en trygg punkt i Gävle och Brynäs och det är här jag vill vara. Det är häftigt och otroligt stort att få tillhöra den här föreningen i tre år till och vara med på resan som Brynäs gör. Den möjligheten tackar man inte nej till, säger Jonsson.

Under Jonssons sex år i Brynäs har mycket hänt kring synen och satsningen på damverksamheten. Inte minst det senaste året.

— Det har varit en stor förändring under mina år här och det har hänt väldigt mycket. Damlaget har blivit ett representationslag för hela Brynäs och vi får samma respekt som herrarna får. Det är väldigt stort och betyder väldigt mycket för oss inom damhockeyn.

Den enda spelaren i SDHL-truppen utöver Jonsson som skrivit ett treårskontrakt är Fanny Brolin. Båda kommer från regionen och är födda i Söderhamn.

— Om tre år är det OS och det skulle vara häftigt att vara med där. Då känns det tryggt att skriva på för tre år med Brynäs och veta att man kan lägga upp en plan för att nå dit, säger Jonsson.

Brynäs vill hjälpa Jonsson att nå sitt mål:

— Vi tror stenhårt på Ellen. Hon är en bra skolad målvakt som vet vad hon behöver jobba på och hon är extremt motiverad. Hon vill verkligen ta nästa steg i sin utveckling och sin karriär och det är bara upp till henne själv hur långt hon kan nå. Jag vet att ett av hennes mål är att spela ett OS och vi vill verkligen vara klubben som hjälper henne i satsningen mot hennes drömmar, säger Grahm.