• Huvudsponsorer

Fanny Brolin skriver treårskontrakt med Brynäs IF

9 april 2019 14:00
Dam

Lagbygget fortsätter och Andreas Dackell har säkrat upp ännu en spelare.

Näste att förlänga kontraktet är forwarden Fanny Brolin, sin skrivit på för tre år.

— Det känns jättebra att vi har skrivit ett så här långt kontrakt med henne, säger ”Dacke”.


Fanny Brolin är bara 18 år men har redan gjort tre säsonger i SDHL, varav de två senaste i Brynäs.

2016 var hon med i det svenska laget som vann guld i ungdoms-OS och

2018 var hon med och tog Sveriges första silver någonsin i U18-VM på damsidan.

Nu har hon skrivit på ett nytt kontrakt med Brynäs IF som håller henne i klubben i ytterligare tre år, över säsongen 2021/22.

— Fanny är en stor talang som verkligen brinner för hockeyn. Hon visade på fin utveckling förra säsongen och avslutade väldigt starkt. Hon är bara 18 år, har framtiden för sig och det känns jättebra att vi har skrivit ett så här långt kontrakt med henne, säger Andreas Dackell, sportdirektör.

Den gångna säsongen gjorde Brolin tolv (8+4) poäng på 36 grundseriematcher. Tre av hennes mål kom i SDHL:s sista fyra matcher, och hon gjorde dessutom ett mål och en assist på tre slutspelsmatcher.

— De två senaste säsongerna har det känts väldigt bra och det har skett flera positiva förändringar i Brynäs. Jag vill vara med på den resan. Brynäs har alltid varit närmast hjärtat ända sedan man var liten eftersom man kommer härifrån trakten, säger Brolin, som är uppvuxen i Söderhamn.

Brolin har höga ambitioner och att hon valt att skriva ett avtal på tre år är med ett stort mål i siktet — nämligen OS.

— Jag vill spela i landslaget och jag ser Brynäs som en väldigt stark klubb som kan hjälpa mig att nå mina ambitioner och mina mål. Det är OS om tre år. Det är ett mål jag vill nå. Det känns som att Brynäs kan hjälpa mig på vägen dit, säger hon.