Onsdag Ons 30 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Onsdag Ons 28 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Idag 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Tisdag Tis 11 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Fredag Fre 14 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Fredag Fre 21 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt

Den rena dräkten 3.0

8 augusti 2022 10:15
Brynäs IF

Ni har efterfrågat en uppdaterad version av Den rena dräkten.

Vi har lyssnat.

Och nu är den här – Den rena dräkten 3.0.

Mer färg på tröjorna, nytt tvåfärgat typsnitt, rött och gult ok på den vita bortatröjan, en gråfärgad tredjetröja samt en ”Alltid hemma-hyllning” till alla Brynäsfans runt om i Sverige. Det är några av nyheterna med Den rena dräkten 3.0.


– Vi har lyssnat och läst in oss på vad Brynäsfansen har tyckt om den förra matchdräkten och hur dom helst vill att den nya dräkten ska se ut. Kort och gott har många Brynäsare önskat mer färg på matchdräkterna, mer värme och tvåfärgade siffror och då gärna i rött och gult och det röd-gula oket på den vita tröjan samt ränder på damaskerna. Och så blir det på de nya dräkterna. Dessutom tyckte vi att det var dags för en tredjetröja med Den rena dräkten 3.0, säger Johan Cahling, kommersiell och hållbarhetschef, Brynäs IF.

– Den här uppdateringen tar avstamp i vår gemensamma övertygelse om att Brynäs IF:s klassiska och igenkännande element som färgskala, emblem och ok fortfarande är våra starkaste visuella tillgångar. I Den rena dräkten 3.0 möts framtid och historia, det blir en stolt och relevant symbol för vår fortsatta resa framåt. De nya tvåfärgade siffrorna, namnen och den nya formen på oket som, i en följsam linje, nu sträcker sig under de båda ärmarna är två exempel på hur vi låtit oss inspireras av Brynäs IF:s rika historia av starka dräkter och designdetaljer.

Precis som vid lanseringen av Den rena dräkten 2014 och uppdateringen 2020 har Johan Cahling och Brynäs IF:s materialansvarige Mattias ”P” Pettersson ansvarat för designprocessen. ”P” ger sin bild av nya den upplagan;

– Det känns som att vi fått ihop historia och nutid på ett riktigt bra sätt. Alla som vi stämt av med under processens gång - spelare, ledare och andra inbitna Brynäsare har gillat det dom sett. Dessutom håller den nya tröjans funktioner högsta möjliga kvalitet. Jag tycker själv att det är den bästa versionen av Den rena dräkten hittills.

Den Rena dräkten 3.0 kommer att lanseras i tre olika varianter som gäller över säsongen 23/24. Utöver den svarta hemmatröjan och den vita bortatröjan så har Brynäs IF tagit fram en gråfärgad tredjetröja som ska användas på försäsongen och vid ett antal utvalda bortamatcher. På den vita och den gråa matchtröjan kommer spelarna tydligt att bära med sig en hyllning och hälsning till alla fantastiska fans runt om i Sverige som stödjer föreningens representationslag i SHL och SDHL. Cahling förklarar:

– Som hela Hockeysverige vet har vi ett fantastiskt publikstöd även när vi spelar på bortaplan. Något som har växt sig starkt och förtjänar att hyllas mer. Därför vill vi ta tillfället i akt och uppmärksamma och hylla alla Brynässupporters. Det kommer att ske på olika sätt och genom olika typer av aktiviteter. På spelarnas armar kommer det att stå ”ALLTID HEMMA” vilket ska symbolisera det fantastiska stöd som våra lag alltid får runt om i Sverige och den tacksamhet som Brynäs IF, våra spelare och ledare alltid känner, även när dom spelar på bortaplan.

Tillsammans med våra största partners som möjliggör Den rena dräkten, tillika symbolen för allt Brynäs IF gör på och vid sidan av isen, är målsättningen att öka interaktiviteten mellan brynäsfansen och föreningen. På utvalda bortamatcher under just temat ”ALLTID HEMMA” planerar Brynäs IF och partners att genomföra ett antal aktiviteter för att förstärka upplevelsen och hylla alla fantastiska Brynäsare.

Den svarta hemmatröjan kommer att kunna köpas i en exklusivare variant, som är så nära man kan komma samma tröja som spelarna i SHL och SDHL spelar i. Samtliga varianter av matchtröjorna, den svarta, vita och gråa, kommer även att finnas i en mer ordinarie replicamodell. Säljstart för tröjorna är enligt nedan:

  • Säljstart av en exklusiv svart hemmareplica sker i Brynässhopen på Monitor ERP Arena vid Svarta mot Vita fredag 12 augusti.

  • Säljstart av exklusiv svart hemmareplica via Intersport.se sker fredag 19 augusti.

  • Säljstart av ordinarie replica (Svart och vit) släpps i butik (butiken i Gävle, Valbo och Brynässhopen i Monitor ERP Arena) och via Intersport.se, fredag 9 september.

  • Säljstart av grå replica sker vid seriestart.