Jonas Johansson får rookiekontrakt med Brynäs A-lag
Publicerad: 2014-04-15

Nu är det klart med ytterligare en spelare till Brynäs A-lag. Det är målvakten Jonas Johansson som nu får ett rookie-kontrakt på två år med Brynäs IF.

– Han är en av Sveriges bästa målvakter i sin årskull, och som redan varit med och spelat i ett J20-VM, ett år för ung, säger Micke Sundlöv, sportchef i Brynäs IF. Han har också redan debuterat i A-laget och gjort ett antal matcher, och visat att han kan spela på den här nivån. Han är utvecklingsbar, och han kan naturligtvis bli ännu bättre.

Jonas Johansson (191/85) är född 1995 och har Hille/Åbyggeby IK som moderklubb. Säsongen 2010/2011 kom han till Brynäs U16, och fortsatte säsongen efter till Brynäs J18 samtidigt som han började på hockeygymnasiet. Säsongen 2012/2013 flyttades han upp till Brynäs J20, och fick även göra debut i A-laget i European Trophy. Säsongen 2013/2014 gjorde han debut i SHL och spelade totalt fyra matcher med A-laget. Jonas Johansson har haft landslagsuppdrag i Team 17, representerat småkronorna i U18-VM samt juniorkronorna i JVM. Han har ett brons med Brynäs U16, ett guld med Brynäs J18, ett JVM-silver och är nybliven bronsmedaljör med Brynäs J20. Han blev i år även utsedd till säsongens bästa målvakt.
– Jonas är en ung, stor målvakt med mycket hög utvecklingspotential, säger Per-Erik Alcén, målvaktstränare i Brynäs IF. Han är träningsvillig och ödmjuk, och han har egentligen allt för att bli en riktigt stor målvakt.

– Det känns jättehäftigt, säger Jonas Johansson. Det är en dröm som har gått i uppfyllelse, helt klart. Jag har utvecklats enormt de senaste åren, och jag ser fram emot ett fortsatt samarbete med målvaktstränaren, Pecka Alcén.

Brynäs IF
Huvudpartners
Officiella Partners