• Huvudsponsorer

Brynäsbacken som utvecklats till en av ligans främsta: ”En av SDHL:s bästa backar”

4 december 2018 07:45

Ivana Bilic missade den första sexpoängsmatchen i förra veckan med känningar i axeln.

I den andra var hon tillbaka — och gjorde två poäng i 4—0-segern mot AIK.

— Hon är grym, både som person och på isen, säger tränare Magnus Carlsson om 24-åringen.


Ivana Bilic missade matchen mot Djurgården (seger 3—1) i förra veckan med känningar i en axel. I söndagens 4—0-vinst mot AIK var hon tillbaka i laget. Visade också omgående sitt värde för laget genom att spela fram till två mål — båda i powerplay.

— Det var lite svårt att komma in i det och jag spelade inte på topp efter mitt uppehåll men jag var ändå helt okej tycker jag, säger Brynäsbacken.

Det är inte första gången som Bilic axel håller henne från spel.

— Jag har alltid haft problem med den. Så jag ville inte riskera något och tog ett litet uppehåll där, men nu är jag tillbaka och kommer spela i veckan.

Förra säsongen spelade Bilic i Modo. Hon kom dit efter juluppehållet och gjorde tre assist på elva matcher. Den här säsongen har hon gjort tio poäng (1+9) på 21 matcher.

— En tvåvägsback men som kanske är mer defensivt lagd egentligen. En av SDHL:s bästa backar. Hon är grym, både som person och på isen, säger huvudtränare Magnus Carlsson om Bilic.

Efter två raka segrar möter Brynäs i veckan nästjumbon SDE två gånger om. Först på onsdag på bortaplan och sen på lördag hemma i Gavlerinken.

— Det var en bra match mot AIK även om vi inte spelade vår bästa hockey. Men vi kämpade och fick med oss de tre poäng som vi ville. Det var en viktig seger och vi har två viktiga matcher nu innan uppehållet, säger Bilic och fortsätter:

— SDE spelar med mycket fart så det gäller att vi fokuserar på vårt eget spel så kommer det att gå bra. Det blir tufft med två matcher mot samma lag både onsdag och lördag och om vi vinner första kommer de säkert höja sig i andra matchen.