Information angående införande av vaccinationsbevis
Publicerad: 2021-11-17
SHL, SDHL, Brynäs IF
Idag höll Folkhälsomyndigheten en presskonferens tillsammans med Kultur- och idrottsministern samt socialministern gällande nya riktlinjer kring hanteringen av coronapandemin. Nedan följer ett uttalande från SHL.

Tidigare på eftermiddagen kallade regeringen till en presskonferens med anledning av pandemin. Vidare meddelade regeringen att Folkhälsomyndigheten skickat en hemställan med rekommendation på vaccinationsbevis vid offentliga tillställningar. SHL är positiva till vaccinationspass och att arrangörerna tillåts ta ansvar utifrån rådande förutsättningar.

Remissen innebär att vaccinationsbevis rekommenderas vid offentliga tillställningar från den 1 december. Utan vaccinationsbevis skulle ytterligare smittskyddsåtgärder införas medan vaccinationsbevis innebär att inga ytterligare begränsningar genomförs vid offentliga tillställningar i dagsläget.

– Vi har sedan pandemins start önskat möjligheten till att ta ansvar utifrån pandemins förutsättningar och är därför positiva till vaccinationspass sett till rådande förutsättningar, säger Jenny Silfverstrand, VD SHL, och fortsätter;

– Vi kommer nu se över förutsättningarna och ytterligare frågor kopplat till detta, och återkommer med mer information kring vad som gäller våra arrangemang från den 1 december. Vi återkommer med mer info så snart vi kan, avslutar Silfverstrand.

Brynäs IF