Onsdag Ons 16 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Måndag Mån 21 Mars Mar
Onsdag Ons 23 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 25 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Onsdag Ons 30 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Onsdag Ons 28 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

Adam Brodecki återvänder till Brynäs IF: ”Vill vara en ledande spelare”

26 augusti 2019 11:15
Adam Brodecki, Brynäs IF
Herr

Förra säsongen debuterade Adam Brodecki i Tre Kronor.

Nu är han klar för en återkomst till Brynäs IF.

— Det var inte så mycket att fundera över när de hörde av sig, säger 24-åringen.


Adam Brodecki gjorde förra säsongen sin poängmässigt bästa seniorsäsong i karriären, när han gjorde 22 (7+15) poäng på 46 grundseriematcher för Linköping. Han fick också debutera i Tre Kronor där det blev en assist på fyra matcher.

Nu är han klar för Brynäs IF. Han har skrivit på för ett år, över säsongen 2019/20.

— Adam är en irrationell spelare som är bra med pucken. Den högstanivå som han håller är jättehög. Det han föll på när han var här tidigare var att han hade lite svårt med kontinuiteten, men han visade förra säsongen i Linköping att det inte är några problem längre, säger Michael Sundlöv, herransvarig.

Brynäs har vunnit fyra raka matcher på årets försäsong, men när möjligheten dök upp att kontraktera Brodecki slog sportledningen till.

— Vi tror att han kommer kunna behålla sin nivå över tid nu. Sen är det en kille som kommer till jobbet med ett leende varje dag och som kommer passa bra in i gruppen. Det känns jättebra att han vi har fått till den här lösningen och att han kommer hem, säger Sundlöv.

För vilken roll tänker ni honom i laget?

— Vi har haft en lucka sen det blev klart att Jesper Boqvist skulle åka till NHL, och den fyller Adam nu. Vi ser honom i en stor roll den här säsongen.

Betyder det att dörren är stängd för Jesper?

— Nej, vi har en plats för honom. Det har inget med Jespers vara eller inte vara här, det stänger inga dörrar och påverkar oss inte ekonomiskt på det sättet. Det enda som händer om Jeppe kommer hem är att vi blir ännu bättre som lag, säger Sundlöv.

Ursprungligen kommer Brodecki från Stockholm men han kom till Brynäs när han skulle börja gymnasiet. Totalt blev det fem säsonger för honom i klubben, varav de två sista på seniornivå. När han senast var här, säsongen 2015/16, spelade han bland annat med Anton Rödin, Greg Scott och Jacob Blomqvist.

— Brynäs är alltid Brynäs för mig och det var inte så mycket att fundera över när de hörde av sig. Jag började min karriär här med hockeygym och när jag klev upp i A-laget. Att få spela i den klubben man hejar på är få förunnat. Det ska bli jättekul, säger 24-åringen och fortsätter:

— Sen är det kul att se lite gamla ansikten tillbaka som var här när jag började min karriär. Det underlättar för mig också att komma in i allt snabbare.

De senaste säsongerna har han representerat Växjö och Linköping, men kommande säsong kommer han alltså att spela i Den rena dräkten.

— Jag tycker att jag visade förra året att jag kan vara en ledande spelare och det känns som att jag har börjat hitta mig själv lite i SHL. Jag har fått jobba väldigt hårt för att komma dit där jag är idag. Jag vill vara en ledande spelare och vara med och bidra i toppformationerna.

Förra säsongen fick Brodecki debutera i Tre Kronor.

— Det var jäkligt kul och en boost för självförtroendet. Enormt stort att få vara med Tre Kronor och det är något man har jobbat mot, säger han.

Brodecki tränar med laget under måndagen och är tillgänglig för spel redan till onsdagens träningsmatch mot Örebro i Fagersta.

— Jag skulle kunna lira match imorgon om det var så. Jag har hållit igång bra hela sommaren och vill komma igång direkt. Om jag får klartecken att spela på onsdag så gör jag det.