Lördag Lör 13 Mars Mar
Tisdag Tis 16 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Onsdag Ons 31 Mars Mar
Torsdag Tor 1 April Apr
Lördag Lör 3 April Apr
Tisdag Tis 6 April Apr
Fredag Fre 9 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Idag 18 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr

FÖRSNACK | ERIKSSON!

26 februari 2021 13:20
Filip Eriksson, Brynäs IF
Dam

Ikväll spelar vi säsongens sista grundseriematch där Leksand står för motståndet.

Då kommer assisterande tränare Filip Eriksson att leda laget, när huvudtränare Henrik Glaas saknas.

━ Vi har ofta samma syn på spelet och på hur vi vill gå in i en match, säger Eriksson.


Henrik Glaas har i veckan befunnit sig hemma. Han har covid-19 i familjen men är själv symptomfri och både han och familjen mår under omständigheterna bra.

I vår huvudtränares frånvaro har assisterande tränare Filip Eriksson lett laget. Precis som han kommer att göra i matchen mot Leksand ikväll.

━ Klart det blir lite annorlunda att han inte är med, men mycket kommer ändå att vara som vanligt. Vi brukar dela på många av uppgifterna och vi har ofta samma syn på spelet och på hur vi vill gå in i en match, säger Eriksson.

I Glaas frånvaro kommer Eriksson att få uppbackning på tränarbänken av David Åkerblom, till vardags huvudtränare för U16-laget.

━ Jättebra att vi har folk i klubben som kan komma in när en sån här situation uppstår. Jag kommer ha hand om backarna som vanligt och David kommer ta ansvar för våra forwards, som Glaas annars brukar göra, säger Eriksson.

Förhoppningen är att Glaas ska vara tillbaka till nästa veckas slutspel.

━ Jag testar mig idag (fredag) och får svar på söndag. Om det är negativt är jag med på träningen på söndag och sen redo för slutspelet på måndag, säger Glaas själv.

━ Han har varit tillgänglig och delaktig hela veckan. Vi har pratat varje dag och har tillsammans jobbat fram den plan som vi nu följer inför slutspelet nästa vecka. Och han har varit delaktig i hur vi formerar laget ikväll, säger Eriksson.

Vi kommer till spel mot Leksand med en förlust i ryggen, när vi föll borta mot Djurgården med 2-3.

━ Vi var inte nöjda med inställningen i förra matchen. Vi har pratat om det och den här veckan har det sett mycket bättre ut på träningarna. Vi i laget har kommit överens om att den här veckan är en förberedelse inför slutspelet och att vi ska köra för fullt varje gång vi är på isen och ta den här matchen på allvar. Vi ska hitta en bra inställning redan nu som ger oss något att bygga vidare på in i slutspelet, säger Eriksson.