Brynäs åker på cup till Trollhättan: ”En bra möjlighet till att få ihop laget”
Publicerad: 2018-08-31
Dam
Nu är det dags för Trollhättan Hockey Trophy Ladies. En cup där Magnus Carlsson ser stora möjligheter för Brynäs. -Det blir många matcher och ett bra tillfälle att bygga vidare på vårt spel, säger Brynästränaren.

Brynäs åker nu under fredagsmorgonen ner till Trollhättan för att delta i cupen Trollhättan Hockey Trophy Ladies.

Cupen kommer att bestå av fem lag, Brynäs IF, Djurgårdens IF, HV71, Leksands IF och de regerande mästarna från Norge, Stavanger Hockey.

-Förväntningarna på den här cupen är att få ihop laget. Vi ska försöka att gå ut och ha roligt och bygga på det vi har påbörjat. Vi märker att spelet blir bättre och bättre och hoppas på att få ett kvitto på det, säger Magnus Carlsson

Brynäs Andréa Cordoba skadade knäet förra helgen i lördagens match mot Leksand och beräknas bli borta i cirka fyra veckor.

Men Brynäs får förstärkning genom att man inför helgen lånar två forwards ifrån Almtuna, Kirsten Waaler och Olivia Barragree.

-Vi spelade bra senast mot Leksand men orkade inte hela matchen. Vi har varit rätt tunt med folk och väntar fortfarande in spelare som ska ansluta till oss nu i september. Nu när vi har en bredare trupp hoppas vi på ett kvitto att vi är väl förberedda.

Det är första gången som Brynäs deltar i cupen. Vad ser du för fördelar med att delta?

-Först och främst är det bra att få många matcher under kort tid. Sedan, egentligen kanske det viktigaste, att få ihop laget vid sidan av isen och att få åka iväg och göra något tillsammans, säger Carlsson och fortsätter:

-Det är en bra grupp vi har i laget, en bra känsla och alla jobbar på bra och är engagerade. Det kommer att bli en nyttig helg för oss.

Länk: Här hittar du spelschemat och resultat i cupen!

Brynäs kommer redan idag att spela två matcher. Klockan 15:05 är det nedsläpp mot Stavanger och sedan väntar en ny match senare mot Leksand, nedsläpp 20:45.

Matcherna spelas i 2x20.

Under lördagen kommer Brynäs att spela resterande matcher mot både HV71 och Djurgården.

De fyra bästa av fem går vidare på söndagen där både semifinal och final skall avgöras.

Brynäs laguppställning inför cupen

Målvakter: Ellen Jonsson,

Förstafemman: Sarah Forster, Georgina Farwan, Erika Grahm, Malin Axelsson, Andrine Furulund

Andrafemman: Wilma Carlsson, Caroline Markström, Fanny Brolin, Hanna Rylander, Olivia Spellmire.

Tredjefemman: Hilda Törner, Kristen Waaler, Olivia Barregree, Emelie Cordoba

Kommunikatör Viktor Alner