Målvakten Tomi Karhunen, 28 år klar för Brynäs IF
Publicerad: 2018-06-21
herr
Brynäs IF har skrivit kontrakt med målvakten Tomi Karhunen. Kontraktet gäller för säsongen 18/19. Karhunen kommer närmast från KHL och några få matcher i NLA från förra säsongen.

Tomi Karhunen har tidigare vunnit tre mästerskap i Finland med Kärpät och Tappara samt även vunnit mästerskap i Slovakien.

-Tomi är en teknisk och rörlig målvakt som känns riktigt bra att få till oss i läget som blivit i och med Jocke Erikssons skada, säger Stefan Bengtzén Sportchef Brynäs IF.

Karhunen är född 1989, är 181 cm lång och väger 79 kg.

-Tomi är en bra kille, en meriterad och erfaren målvakt som har spelat på hög nivå och presterat bra. Han är explosiv och snabb men han har samtidigt en god teknik och taktik och håller sin spelidé, säger Anders Palm, målvaktstränare Brynäs IF.

-Jag är mycket glad över att komma till Brynäs IF, det är en klubb som jag hört mycket gott om, både truppen och organisationen så jag ser väldigt mycket fram mot att flytta till Gävle. Jag tycker mycket om Sverige och det ska bli kul att bo i Sverige under en längre period och dessutom är SHL en av världens bästa ligor och klart bäst i Europa så det är också väldigt motiverande att spela i SHL, säger Tomi Karhunen.

Tomi Karhunen ansluter till truppen under augusti månad.

{!A}

Kommunikationschef Elin Lith